Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επικίνδυνη πρωτοβουλία Ερντογαν εταιρικής σχέσης με ΗΠΑ..

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Πολιτική ανάλυση με κριτική εκ των έσω,για τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογαν με την επισήμανση, ότι σχοινοβατεί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Όταν πατάς σε δυο βάρκες» συχνά πνίγεσαι επισημαίνει η λαϊκή παροιμία στον «βάλτο» της Συριας και της Λιβυης,ενώ εργαλειοποιεις Αγία Σοφία και μεταναστευτικό στην Ελλάδα του κατευνασμού... και του φοβικού συνδρόμου διαχρονικά, που διακατέχει τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

( Η  Εφ Τζουμχουριγιετ παρουσιάζει στο σχετικό που παρατιθεται τον εκφραστή αυτής της πολιτικής κύριο Θανο Ντοκο επιλογή του Π/Θ ως Αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας...)
  

Ελλάδα: Δεν θέλουμε μια θερμή σύγκρουση με την Τουρκία
Ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη, είπε ότι το «καυτό σημείο» συνεχίζει να είναι η Ανατολική Μεσόγειος, όμως δεν θα ήθελε να ζήσουν ένα «θερμό επεισόδιο» Ελλάδος- Τουρκίας.
Ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διοργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με το Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας (ΕΛΙΑΜΕΠ), για τη «Νέα τάξη στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ο Ντόκος χρησιμοποίησε την έκφραση «αυτό το καλοκαίρι, το να βιωθεί ένα θερμό επεισόδιο, θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε  για την Τουρκία και για την Ελλάδα»
Αναφέροντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος παραμένει καυτό σημείο, ο Έλληνας πολιτικός το χαρακτήρισε ως «σημείο μηδέν» για την περιοχή.
Ο Ντόκος είπε ότι  υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην περιοχή, αλλά κανένας από αυτούς δεν ελέγχει την κατάσταση και πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας συνηθισμένος παρατηρητής. Οι ΗΠΑ έχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα. Στη Λιβύη, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η Συρία παραμένει πρόβλημα. Το μόνο θετικό πράγμα, ευτυχώς, είναι ότι η ροή των προσφύγων. μειώθηκε σημαντικά».
Ο Ντόκος πρόσθεσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αναβιώσει τη συνεργασία της με την Τουρκία, θα πρέπει να βρει νέες μεθόδους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου