Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

«Ελληνοτουρκική σύγκρουση χωρίς περιθώριο αποκλιμάκωσης» βλέπει ο πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Ο Αντιστρατηγος Ανδρεας Πενταρας είναι συμμαθητής μου από την Ευελπίδων και όταν τοποθετείται ωφειλουν οι υπεύθυνες κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο να πράξουν τα αυτονόητα:
-Άμεση ενίσχυση των Ε. Δ.
-Αύξηση ΘΗΤΕΙΑΣ κληρωτών σε 18μηνη.
-Πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ.
-Ενίσχυση στηριγμάτων σε φερέγγυες συμμαχίες
-Τόνωση φρονήματος Ελλήνων
-Εθνικη ομοψυχία

Όποτε επιτυγχάνει η Ελλάδα την ΑΠΟΤΡΟΠΗ , κατοχυρώνει την Εθνικη Κυριαρχία και επαναποκτά την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό ως κρατική οντότητα, που ήδη έχει απωλέσει προ πολλού..
Η Κυπριακή Δημοκρατια λειτουργεί με σθεναρότητα και ήδη έχει τελειώσει με την ΑΟΖ με τους γείτονες πλην της Αθηνοκεντρικής ολιγαρχίας των υποκλίσεων στον Τούρκο δυνάστη!! 
Για «θερμό» επεισόδιο και σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μίλησε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ Ανδρέας Πενταράς, ο οποίος είπε πως εάν αποτύχουν οι προσπάθειες ΕΕ και ΗΠΑ τότε μια σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη.
Ο Α.Πενταράς είπε πως «ο πόλεμος στην φιλοσοφική του διάσταση ερμηνεύεται ως η σύγκρουση δύο αντίθετων βουλήσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι η Τουρκία που προχωρεί σε έρευνες και γεωτρήσεις παράνομα και παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο στην Ελληνική ΑΟΖ και από την άλλη έχουμε την βούληση της Ελλάδος να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με όλα τα μέσα. Βούληση, η οποία εκφράστηκε και από επίσημα χείλη τα οποία ανέφεραν πως εάν χρειαστεί η υπεράσπιση των δικαιωμάτων θα γίνει, αν αυτό χρειαστεί, και με στρατιωτικά μέσα».
Σημείωσε όμως πως εάν δεν αποδώσουν οι διπλωματικές προσπάθειες στις οποίες έχει επιδοθεί η Ελληνική και Κυπριακή διπλωματία, ενεργοποιώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, ώστε να πειστεί η Τουρκία να μην προχωρήσει στις ενέργειες, τότε θα υπάρξει θερμό επεισόδιο.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου