Σελίδες

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Η άσκηση «Καταιγίς», το λουκέτο της Διεύθυνσης Κύπρου στο ΥΠΕΞ, και οι λεκτικές κουτοπονηριές των «αρμοδίων»


Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω, συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση, όταν εκδηλώνονται αντιδράσεις για πολλές από τις αποφάσεις που παίρνει, αρκετές εκ των οποίων εν μέσω κορονοϊού. Και εκεί όπου δεν το κάνει, προσπαθεί με λεκτικούς ακροβατισμούς να μπαλώσει ό,τι δύναται.
Τώρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβεβαίωση εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας της πληροφορίας για ματαίωση της μεγάλης ελληνικής άσκησης, "Καταιγίς", μετά από παρασκηνιακές διεργασίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι όλα αυτά έγιναν εξαιτίας του κορονοϊού.
Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι απολύτως διαφορετική, όπως είχε επισημάνει το Antinews, αμέσως όταν έγινε γνωστή η επιβεβαίωση της πληροφορίας περί ματαίωσης της άσκησης.
Τώρα, έρχεται ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος να επιβεβαιώσει ότι η άσκηση ματαιώθηκε κατόπιν παρέμβασης του μεγάρου Μαξίμου. Ο ίδιος, μάλιστα, εν μέσω λεκτικών ακροβασιών, προκειμένου να πείσει ότι ο λόγος της "αναβολής" της ήταν ο κορονοϊός και όχι η "μυστική διπλωματία", έπεσε σε ... λεκτικά σαρδάμ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι γίνονταν συνεννοήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου