Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Το θράσος της Τουρκίας και η αμήχανη σιωπή της Ελλάδας: Από τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Κίναρο

διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων από το 1923 που μένουν αναπάντητες από την ελληνική πλευρά - Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου - Ποιος βρήκε ποιον στην Ευρώπη; - Είναι η Κίναρος ακριτική;

Το σημερινό άρθρο είναι αλήθεια ότι μας προβλημάτισε πολύ. Ανάκατες, ετερόκλητες σκέψεις στο μυαλό μας γύρω από τα ελληνοτουρκικά ,σε μια περίοδο που οι σχέσεις της χώρας μας με τους γείτονες είναι τεταμένες. Ακούμε και διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που ξεπερνούν τα όρια του θράσους και της προκλητικότητας και από την άλλη πλευρά οι ελληνικές απαντήσεις είναι ως επί το πλείστον πέραν του δέοντος ‘’ευγενικές’’.
σημερινό άρθρο είναι αλήθεια ότι μας προβλημάτισε πολύ. Ανάκατες, ετερόκλητες σκέψεις στο μυαλό μας γύρω από τα ελληνοτουρκικά ,σε μια περίοδο που οι σχέσεις της χώρας μας με τους γείτονες είναι τεταμένες. Ακούμε και διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που ξεπερνούν τα όρια του θράσους και της προκλητικότητας και από την άλλη πλευρά οι ελληνικές απαντήσεις είναι ως επί το πλείστον πέραν του δέοντος ‘’ευγενικές’’. άρθρο είναι αλήθεια ότι μας προβλημάτισε πολύ. Ανάκατες, ετερόκλητες σκέψεις στο μυαλό μας γύρω από τα ελληνοτουρκικά ,σε μια περίοδο που οι σχέσεις της χώρας μας με τους γείτονες είναι τεταμένες. Ακούμε και διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που ξεπερνούν τα όρια του θράσους και της προκλητικότητας και από την άλλη πλευρά οι ελληνικές απαντήσεις είναι ως επί το πλείστον πέραν του δέοντος ‘’ευγενικές’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου