Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας χρόνος μετά την κακοκαιρία Daniel: «Οι ρίζες μου, είναι το χωριό μου, αλλά δεν έχω ένα ασφαλές σπίτι για να μείνω»

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ένα χρόνο μετα σήμερα 6/9 επέστρεφα με το τρένο από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε πέντε ώρες και το τμήμα Δομοκός - Λάρισα γύρω στα 45 km τα έκανε σε ΜΟΝΗ γραμμή πάνω από ώρα..

Το έργο δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, πότε θα αποκατασταθεί, αφού δεν υπεγράφη σχετική σύμβαση, άκρως αποτελεσματική η κυβέρνηση

Και αυτό δεν το διαψεύδει καμία ΜΚΟ, που επιδοτείται…

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.megatv.com: Μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

«Το χωριό μου είναι οι ρίζες μου, δεν θέλω να ξεκοπώ, αλλά πλέον δεν έχω ένα ασφαλές σπίτι να μείνω». Αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, ψελλίζει συγκινημένη η κα Λίτσα Ρήτα Κόγια, από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας, η οποία είναι πεπεισμένη πως η ζωή στο χωριό των 240 μόνιμων κατοίκων, δεν θα είναι ποτέ όπως πριν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού ο οικισμός «διαλύθηκε» κατά την διάρκεια της καταστροφικής και φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Ο κ. Βαγγέλης Βίτκος από την Νέα Σμύρνη Λάρισας, τονίζει πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις αποζημιώσεις και τονίζει πως δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το κράτος. «Οι δρόμοι ακόμη θέλουν φτιάξιμο, έχουν λακκούβες. Ο κόσμος δεν έχει πάρει τίποτα για να πληρώσει το σπίτι και να ξεκινήσει τις δουλειές. Δεν έχουμε πάρει ούτε μία δόση».

«Πώς θα ζήσουμε έτσι;» αναρωτιέται. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βίτκο, οι κάτοικοι τόσο της Νέας Σμύρνης, όσο και του Κουλουριού, αναγκάστηκαν να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, για να φτιάξουν τα σπίτια τους. «Αλλάξαμε κουζίνες, μπάνια, τα πάντα. Μόνοι μας τα καθαρίσαμε. Ούτε τα βασικά έχουν γίνει δυστυχώς, είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου