Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Στο φως η επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ανακηρύξετε ΑΟΖ και επέκταση σε όλη την επικράτεια τα 12 ναυτικά μίλια για τα χωρικά ύδατα συμφωνα με το UNCLOS και να τελειώνουμε με τους τσαμπουκάδες των Τούρκων...

Τέλεια και παύλα..

Κούρασε αυτό το Casus belli …

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα θα ήθελε να τονίσει ότι διατηρεί όλα τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου και καλεί τη Λιβύη και το Τουρκία να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και να απόσχουν από κάθε πράξη που παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα και αποσταθεροποιεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Με την ευκαιρία αυτή, η Ελλάδα επιθυμεί να επαναλάβει την ισχυρή δέσμευση της για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος οριοθέτησης με τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με ειρηνικά μέσα, καλή τη πίστει και σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν η παρούσα επιστολή διανεμηθεί ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο σημείο 72 (α) της ημερήσιας διάταξης, και δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας και στην επόμενη έκδοση του Δελτίου για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Μαρία Θεοφίλη

Πρέσβης Μόνιμη Αντιπρόσωπος».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου