Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης στο LSE: "Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας - Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία των νησιών μας"

 Ο κύριος Πρωθυπουργός τόνισε:

"Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για την κυριαρχία των νησιών μας"

Αναφερόμενος στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "είναι απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για την κυριαρχία των νησιών μας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον διάλογο".

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία, έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, που δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Εμείς, από τη μία πλευρά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην οδό του διαλόγου με την Τουρκία και ταυτόχρονα καθιστούμε σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή μας".

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας συμμετείχε στη συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου