Σελίδες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Από το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιού στα Rafale

Φράγκος Φ.:Ως σχόλιο παρατίθεται η κάτωθι παράγραφος του σχετικού άρθρου..
Ίσως πιο σημαντικό, η προμήθεια των Rafale αποδεικνύει ότι η Ελλάδα σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία δεν θα αρκεστεί σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση στα σύνορα της, αλλά θα επιδιώξει την ολική καταστροφή των υποδομών στην ενδοχώρα της Τουρκίας και του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό το πλήγμα ίσως είναι τελικά και η υποχρέωσης της Ελλάδας στην βοήθεια που λαμβάνει από χώρες όπως το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Άποψη Έλληνα πιλότου:
Θα τους καθαρίσουν στο γόνατο... σιγά μην αφήσουμε, -σουνε την Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη.. 
Πρώτος στόχος το πυρηνικό εργοστάσιο στο AKUYU!!
(Birinci Hedef Aluyu!!)
θα προχωρήσει στην προμήθεια Γαλλικών μαχητικών Rafale, και μάλιστα άμεσα. Αν η Ελληνική Πολεμική αεροπορία προμηθευτεί τα σύγχρονα αεροσκάφη, αυτό σημαίνει τρία πράγματα.
Πρώτον η αγορά αυτή γίνεται με την σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών. Τα Rafale φέρουν τρία όπλα εκ των οποίων δύο στρατηγικά, με δύο από αυτά να τα διαθέτει η Ελλάδα ήδη στο οπλοστάσιο της. Πρόκειται για τον υποστρατηγικό πύραυλο Scalp-EG όπου με τα Rafale μετατρέπεται σε Στρατηγικό, και τον Exocet. Η απόκτηση του Γαλλικού μαχητικού θα είναι πέρα από βέβαιο ότι θα φέρει και τον Στρατηγικό πύραυλο Scalp Naval.
Δεύτερον, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η αγορά αυτή φέρνει 100% και την σφραγίδα των Αμερικανών, και ειδικά για τον Scalp Naval. Θα είναι η δεύτερη φορά που οι Αμερικανοί δίνουν το πράσινο φως για να αποκτήσει χώρα του ΝΑΤΟ ένα τέτοιο όπλο. Η προηγούμενη αφορούσε και πάλι την Ελλάδα και τον Scalp -EG για τα Mirage 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου