Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ απέρριψαν τούρκικο παζάρι για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον


trom
Την πληροφορία οτι η Τουρκία προσπάθησε να προχωρήσει σε μια μορφής ανατολίτικο παζάρι σχετικά με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους του Λευκού Οίκου υποστηρίζει ότι η Άγκυρα πρότεινε στην Ουάσινγκτον να απελευθέρωσει τον Μπράνσον με αντάλλαγμα τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβάλει οι αμερικανικές αρχές σε τουρκικές τράπεζες.

Η απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, ήταν ότι όλα τα άλλα θέματα θα συζητηθούν αφού απελευθερωθεί ο Αμερικανός πάστορας.

Κατά την εκτίμηση της WSJ η αρνητική απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή μέσα στην εβδομάδα των νέων οικονομικών μέτρων που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

«Ένας πραγματικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν θα είχε συλάβει εξαρχής τον Μπράνσον» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εκφράζοντας τη στάση της Ουάσινγκτον για το θέμα.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθαρίζεται, ίσως, περισσότερο η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για τον αθώο όμηρο, όπως χαρακτήρισε τον πάστορα Μπράνσον.
Πηγή https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου