Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Η Μακεδονία ‘’κατακρίνεται* Σταυρώ’’

Η Μακεδονία ‘’κατακρίνεται* Σταυρώ’’
Απόστολος Τ. Ράντσιος
‘’΄Ηδη βάπτεται κάλαμος αποφάσεως παρά κριτών αδίκων….’’ (Τελευταίο τροπάριο Μεγάλης Πέμπτης εσπέρας)
    Η ειδεχθής πράξη συντελέστηκε. Το υπέρτιμο όνομα της Μακεδονίας σκυλευόμενο σύρεται στα δυσώδη ρείθρα της διεθνούς νομενκλατούρας, που μας διαφεντεύει με τη συνεργασία των ‘’δικών’’ μας εντολοδόχων της. ΄Ετσι ώστε τα Σκόπια να αξιωθούν της ‘’υπέρτατης τιμής’’, χρησιμοποιώντας το όνομα, τη γλώσσα και την εθνικότητα της Μακεδονίας ως όχημα, να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Γι αυτό και η Μακεδονία πρέπει να σταυρωθεί.
    Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, ‘’Μακεδόνες’’πλέον, ασυγκράτητοι από τον ενθουσιασμό τους, στην επίσημη παράσταση της υπογραφής της ‘’συμφωνίας’’ δεν άντεξαν να κάνουν λίγη υπομονή. Περιχαρείς, παρουσία των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος, του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του υπουργού της των Εξωτερικών, τοποθέτησαν το ζήτημα ευθύς εξαρχής στις πραγματικές του διαστάσεις. Χωρίς αναστολές, μη τυχόν υπάρξουν παρεξηγήσεις. Ο πρωθυπουργός τους ομιλώντας είπε: ‘’Εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι ΄Ελληνες’’. Ξεκάθαρα πράγματα. Άλλο οι ΄Ελληνες, άλλο οι Μακεδόνες. Η Ελλάδα στο εξής δεν έχει καμιά δουλειά με τη Μακεδονία. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται. Αυτά χωρίς καμιά αντίδραση από τους ‘’δικούς’’ μας και φυσικά ούτε από τους υπόλοιπους παρόντες. Όταν αργότερα οι σκοπιανοί μίλησαν για ‘’Μακεδονικό Στρατό’’ ίσως τότε κάτι αντιλήφθηκαν και έντρομοι ψέλλισαν μερικές ανούσιες τάχα διαμαρτυρίες, αντί ευθέως να καταγγείλουν τη συμφωνία αφού καταπατείται κατάφορα το περίφημο erga omnes.
Η Μακεδονία στο Σταυρό.
    Όλα είναι εντελώς φυσικό να καταλήξουν εδώ που κατέληξαν γνωρίζοντας την προϊστορία των πρωταγωνιστών, η ανάλυση της οποίας, αν και περιττή, όντας γνωστή σε όσους θέλουν να γνωρίζουν, δεν είναι της ώρας. Μόνο μια φράση για την πονηρή επίκληση της ταυτότητας των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της ύπαρξης μερικών σλαβόφωνων αγωνιστών επιχειρούν να ταυτίσουν το όλον του Μακεδονικού Αγώνα με αυτούς και κατ’ επέκταση τους σλάβους των Σκοπίων. Εξ αυτού και η άλλη απεχθής πρότασή τους για ‘’Δημοκρατία του ΄Ηλιντεν’’. Αναρωτιέται κανένας αν ήταν απλώς η αγραμματοσύνη που ώθησε τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό να ξενυχτά συζητώντας το ζήτημα ή κάτι βαθύτερο. Κάτι που, ________________* Κρίνω à δικάζω, κατακρίνω à καταδικάζω, κρίση à δίκη, κατάκριση à καταδίκη  ραν326 (Μακεδονία)Η ειδεχθής πράξη συντελέστηκε μαζί με τα προαναφερόμενα για τους σλαβόφωνους μακεδονομάχους, οικοδομούν τη στερέωση των θεμελίων του ανιστόρητου κόσμου των σλάβων των Σκοπίων. Προσθέτοντας προς ενίσχυσή τους τα απομεινάρια των ομογάλακτων αδελφών των κυβερνητών μας, που παραμένουν εκεί από τη λήξη της ένοπλης σύγκρουσης του τέλους της δεκαετίας του ‘40. Γι αυτό και η ενοχλητική Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας πρέπει να σταυρωθεί.
    Κατ΄ επέκταση των προαναφερόμενων, οι απώτερης καταγωγής ΠόντιοιΜικρασιάτες και Θρακιώτες είναι σήμερα οι μόνοι ΄Ελληνες Μακεδόνες και συνεπώς τα Σκόπια μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι οι γνήσιοι και μόνοι Μακεδόνες. Και εμείς οι ντόπιοι ΄Ελληνες της Μακεδονίαςπου αιώνες τώρα υποφέρουμε τη βαρβαρότητα των Τούρκων και των Βουλγάρων τί είμαστε; Οι αυτουργοί της απαίσιας πράξης πέρασαν από το Δοξάτο; ΄Ακουσαν τίποτα για τα χωριά του Παγγαίου και της Χαλκιδικής; Σκέφτηκαν ποτέ πόλεις και περιοχές όπως Νάουσα, Καστοριά, Μελένικο, Δράμα, Σέρρες….. ; Προφανώς αυτά δεν τους απασχολούν.
    Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας, εμείς οι ντόπιοι από γενεές αμέτρητες και οι νέοι, ξεριζωμένοι από άλλες προαιώνιες ΄Ελληνικές πατρίδες, ερχόμαστε από πολύ μακριά και πηγαίνουμε πολύ μακριά. Τα ανιστόρητα μορμολύκεια, που κακή τη μοίρα προσωρινά κυβερνούν αυτόν τον τόπο δεν θα αργήσουν να απέλθουν, με κατεύθυνση τον κάδο των απορριμμάτων της ιστορίας και τα υποχθόνια σχέδιά τους δεν θα καρποφορήσουν. Είναι η ώρα που θα μας γνωρίσουν καλύτερα και ίσως, αν θέλουν, να μάθουν επίσης, αν ενδιαφέρονται, τι θα πει Βούλγαρος και ο νοών νοείτω. Γιατί μ΄ αυτούς κυρίως έχουμε να κάνουμε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
    Ακκίζονται οι κυβερνήτες μας από τα συγχαρητήρια και τις εκδηλώσεις κολακείας απ΄ αυτούς που ενδιαφέρονται για την επίσπευση επίλυσης του ζητήματος για δικούς τους λόγους. Οι ίδιοι καμώνονται ότι επιθυμούν τη συνοχή της περιοχής, για την αντιμετώπιση της αστάθειας που οι ίδιοι δημιούργησαν διαλύοντας τη Γιουγκοσλαβία. Οι αυτουργοί της αναστάτωσης της Βαλκανικής μας ζητούν εμείς να πληρώσουμε το λογαριασμό για το έωλο ενδιαφέρον τους προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Και οι δικοί μας τρέχουν να τους ικανοποιήσουν, με δαπάνες δικού μας εθνικού κεφαλαίου, σταυρώνοντας τη Μακεδονία, για να τους πουν πόσο καλά παιδιά είναι.
    Και δεν διαπράττουν μόνον αυτά. Ευρισκόμενοι σε προφανή αμηχανία μετά την πάνδημη αποδοκιμασία των πράξεών τους δαιμονοποιούν και απαξιώνουν όσους, δηλαδή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 80% των Ελλήνων, αντιδρούν στη ‘’συμφωνία’’. Ο ‘’όχλος’’, κατά τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού, των πολιτών που συμμετείχαν στα ιστορικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας,  είναι ‘’τραμπούκοι’’ και ‘’ακροδεξιοί φασίστες’’υποκινούμενοι με μοναδικό σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης. Αυτό τους απασχολεί. Γι αυτό και για αντίδοτο χρησιμοποιούνται ανάλογες μέθοδοι. Αυτές που ο Μίκης Θεοδωράκης πολύ επιγραμματικά κατονόμασε ως τη χειρότερη μορφή του φασισμού, του αριστερόστροφου. Ξέρουν αυτοί… Η επιλογή τους είναι η σταύρωση των Μακεδόνων και της Μακεδονίας.
    Χρησιμοποιούν τη ρητορική του μίσους και των ύβρεων, ασύστολη βία για τη διάλυση και της παραμικρότερης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το έγκλημα. Προσβάλουν κάθε τι και όποιον υπερασπίζεται τη Μακεδονία. Χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη, ότι τάχα τα ποσοστά των πολιτών που υποστηρίζουν τη ‘’συμφωνία’’ αυξάνονται. Με τις ψευδολογίες τους σταυρώνουν τη Μακεδονία και τον Ελληνικό λαό.
    Ταυτίζουν τις αντιδράσεις στην Ελλάδα με εκείνες της αντιπολίτευσης στα Σκόπια. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι ακόμα και τα ελάχιστα, που οι σκοπιανοί δεν πήραν, αν έπαιρναν με τη ‘’συμφωνία’’ πάλι η ίδια αντίδραση θα υπήρχε. Τούτο γιατί το κόμμα της αντιπολίτευσης εκεί  ανοιχτά συντάσσεται με τα συμφέροντα της Ρωσίας. Γι  αυτό και το πρώτο βήμα πριν φθάσουμε στα σημερινά ήταν η με κάθε τρόπο ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως και έγινε. Οι σημερινοί κυβερνήτες της Ελλάδας και των Σκοπίων, ενεργώντας ως εντολοδόχοι τρίτων, έχουν αναφανδόν και με οποιοδήποτε κόστος ταχθεί στην υπηρέτηση των αντίθετων συμφερόντων της αντιπολίτευσης των Σκοπίων. Για να διευκολυνθούν πρέπει να σταυρώσουν τη Μακεδονία. Εμείς οι Μακεδόνες την Ελλάδα διαχρονικά υπηρετούμε και τίποτε άλλο. ΄Εστω και αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς έξω και δυστυχώς και ορισμένους μέσα στη χώρα μας.
    Οι ‘’δικοί μας’’ αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τα Σκόπια με επίκληση ακόμα και δήθεν δικαιώματος αυτοπροσδιορισμούΠονηρά κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι το δικαίωμα αυτό αναφέρεται σε πρόσωπα. Καταχρηστική επίκληση τέτοιων δικαιωμάτων δεν είναι παραδεκτή ούτε καν για εμπορικά σήματα και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πολύ περισσότερο δε μπορεί να αναφερθεί σε κρατικές οντότητες.
Και ακόμα περισσότερο, θρασύτατα ισχυρίζονται ότι κατοχύρωσαν την αναγνώριση από τα Σκόπια ως αποκλειστικά Ελληνικής της Αρχαίας Μακεδονίας. Αυτό μας έλειπε. Όμως αφήνεται ελεύθερος ο καθένας από τα συμβαλλόμενα μέρη της ‘’συμφωνίας’’ να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την ιστορία τη δική του και των άλλων. ΄Ετσι η Βυζαντινή περίοδος αφήνεται έρμαιο εκμετάλλευσης από τους Σκοπιανούς και ζητήματα, όπως η καταγωγή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς και η πνευματική άνθηση της ύστερης Βυζαντινής περιόδου στη Μακεδονία και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη και στο ΄Αγιο ΄Οροςπροφανώς, σύμφωνα με τη ‘’συμφωνία’’,  όχι μόνο δεν έχουν να κάνουν με τον ΄Ελληνισμό αλλά σε λίγο θα μάθουμε από τους σλάβους ότι είναι οι δικές τους ρίζες. Πρόλαβαν εξάλλου να ονομάσουν το Πανεπιστήμιό τους ως Κυρίλλου και Μεθοδίου. Το ίδιο και για το έπος του Μακεδονικού Αγώνα.
    Και δεν είναι μόνον αυτά. Τα υπολογιζόμενα σε 4000 προϊόντα που στην ονομασία τους περιλαμβάνεται το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγό του τί θα γίνει; Πώς θα διαφοροποιούνται μετά το σκοπούμενο ακρωτηριασμό της ταυτότητάς μας; Πρακτικά ζητήματα ατελείωτα που δεν μπορούν να επιλυθούν εξαιτίας κυρίως της άυλης αξίας τους. Γι αυτό η Μακεδονία δε μπορεί να τεμαχιστεί, δε μπορεί να αλλοιωθεί, δε μπορεί να ακρωτηριαστεί, δε μπορεί να υποθηκευθεί.
    ΄Ετσι το έγκλημα ολοκληρώνεται. Η Μακεδονία δεν μερίζεται μόνο γεωγραφικά αλλά και ιστορικά και πολιτιστικά. ΄Ενας πλήρης ακρωτηριασμός της ταυτότητάς μας. Και τούτο συμβαίνει επειδή οι πρωτεργάτες, όντες θιασώτες της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων, δε μπορούν να αντιληφθούν ότι η ταυτότητα ως άυλο αγαθό δεν είναι εμπόρευμα προς ανταλλαγή ή πώληση. Πιστεύουν στ΄ αλήθεια ότι με τη σταύρωση της Μακεδονίας θα ξεχαστούν όλα;
    Αν πάλι παρά τα όσα αναφέρονται ανωτέρω σκέφτονται ‘’τζογαδόρικα’’ ότι στο τέλος δεν θα επικυρωθεί η ‘’συμφωνία’’, όπως ατυχώς ισχυρίζεται ο μειοψηφών κυβερνητικός εταίρος, και όλα θα πάνε καλά, τα τετελεσμένα που ήδη έχουν δρομολογηθεί δεν ανατρέπονται και ήδη δημιουργούν μη αντιστρεπτές καταστάσεις, ειδικότερα σε σχέση με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
    Και δυο λόγια για το επίπεδο γενικότερης πολιτικής. Πέρα από την ταύτισή της η κυβέρνηση με συγκεκριμένα συμφέροντα χωρίς ίχνος ανταλλάγματος, τι μήνυμα στέλνει στην Τουρκία όταν η ακατανόητη υποχωρητικότητα πρόσφερε στους σκοπιανούς και εθνικότητα και γλώσσα, περιπαίζοντας τους ΄Ελληνες με τα φύλλα συκής ‘’Μακεδόνας/πολίτης Βόρειας Μακεδονίας’’ και Μακεδονική γλώσσα της οικογένειας των σλαβικών γλωσσών; Ισχυρίζονται ότι πρέπει να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν ώστε να επικεντρωθούν στα ελληνοτουρκικά. Όμως, με την υποχωρητικότητα δίνεται το μήνυμα στην Τουρκία ότι μπορεί να πάρει τα πάντα. Ακολουθούν η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη. ΄Ηδη η Αλβανία εκμεταλλεύεται την κατάσταση υποχωρητικότητας για να επιλύσει προς όφελός της και μεγάλη δική μας ζημία τα προβλήματα που έχει με την Ελλάδα. Και κάτι ακόμα. Μετά την αναγνώριση των Σκοπίων από την Ελλάδα πιστεύει κανείς σοβαρά ότι θα προτιμήσουν την Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία; Δεν καταλαβαίνουν ότι αφού έκαναν τη δουλειά τους δεν μας χρειάζονται πλέον;
    Τέλος ας γνωρίζουν όλοι ότι οι άδικοι κριτές, η ανομία και οι άνομοι όχι μόνο δεν θα δικαιωθούν αλλά θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Η σταύρωση της Μακεδονίας είναι σταύρωση της Ελλάδας. Της Σταύρωσης ακολουθεί η Ανάσταση. Ας είναι σίγουροι γι αυτό… Δεν θα τους περάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου