Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Τέσσερις νέες Ταξιαρχίες Καταδρομών σύστησε η Τουρκία: Η μία στην Αν.Θράκη και η δεύτερη απέναντι από Ρόδο, Μεγίστη...


Με μία απόφαση που καταδεικνύει τις προθέσεις της Αγκυρας σε ότι αφορά τα σχέδια κατά της Ελλάδας, τo Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ) της
γείτονος χώρας αύξησε κατά 33% τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού!
Συγκεκριμένα αποφάσισε την συγκρότηση 4 (!) νέων Ταξιαρχιών Καταδρομών στις οποίες έδωσε τις ονομασίες 7η ΤΑΞΚΔ/Σαγγάριος, 11η ΤΑΞΚΔ/Denizli, 17η ΤΑΞΚΔ/Τραπεζούντα, 41η ΤΑΞΚΔ/Σαράντα Εκκλησιές), αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό από 12 που είναι σήμερα (περιλαμβανομένων και των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής) σε 16 Ταξιαρχίες!

Οι δύο από αυτές αφορούν άμεσα την Ελλάδα: Η 41η ΤΑΞΚΔ στην Ανατολική Θράκη και η 11η ΤΑΞΚΔ στο Denizli απέναντι από την Ρόδο, το σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) κλπ.

Πρόκειται για τεράστια ενίσχυση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αφού οι τουρκικές Ταξιαρχίες είναι πλήρως επανδρωμένες και αριθμούν μέχρι και 3.000 άνδρες η κάθε μία.
Το γιατί δημιουργούν επιπλέον Ταξιαρχίες ειδικών επιχειρήσεων ακριβώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος. Μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων επιπλέον των ήδη υπαρχόντων είναι τεράστια αύξηση όχι απλά της μαχητικής ισχύος του τουρκικού Στρατού, αλλά και της ικανότητας εξαπόλυσης αιφνιδιαστικού πρώτου πλήγματος.

Το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς...

Πηγή pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου