Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Που επιχειρούσαν τα «Drone» της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής του (ΕΝΣΑ) κ. Τόσκα ;


Ο Υπουργός Άμυνας Πανός Καμμένος  ενημέρωσε  οτι άρχισε απο χθες η ροή πληροφοριών απο τα Αμερικάνικα Drone την συνδρομή των οποίων ζητήθηκαν απο το το ΥΠΕΘΑ!
Αλλά τα Drone  της ΕΛ.ΑΣ και της ΠΥ απο τον  Ενιαίο Φορέα εναέριων μέσων (ΕΝΣΑ) Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, που είναι και που επιχειρούν αν βέβαια επιχειρούν;
Τίθενται απο το Μάιο του 2017 σε επιχειρησιακή δράση τα drone της ΕΛ.ΑΣ. για τη βελτίωση της ασφάλειας και της Πυροσβεστικής για την πρόληψη και ανίχνευση των  Πυρκαγιών.
Η παρουσίαση έγινε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αρχηγούς των δύο σωμάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ΕΛ.ΑΣ., είναι συνολικά έξι, ενώ ένα σύστημα με τέσσερις μονάδες διαθέτει η Πυροσβεστική.
Από τα έξι drone» της ΕΛΑΣ, τα τρία είναι μικρά αεροπλανάκια τηλεκατευθυνόμενα, τα οποία αποκτήθηκαν την άνοιξη του 2014. Τα άλλα τρία, που έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αποκτήθηκαν επί υπουργίας Νίκου Τόσκα, στα τέλη του 2015.
Μέχρι τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για τη χρήση τους, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειρίζεται. Τα συγκεκριμένα μέσα είναι κατασκευής Ισραήλ, όπου έγινε και η εκπαίδευση των χειριστών.
Τα τρία μικρά drone, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, είναι ηλεκτροκίνητα και έχουν τη δυνατότητα πτήσης περίπου τεσσάρων ωρών.
Τα τρία μεγάλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία πετούν με καύσιμο, έχουν δυνατότητα πτήσης μέχρι και 20 ώρες και κάλυψη ακτίνας περίπου 80 χιλιομέτρων.
Τα drone είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που μεταφέρει πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι μια κινητή μονάδα (βαν), που το κατευθύνει από το έδαφος.
Τα drone των δύο Σωμάτων υπάγονται πλέον στον Ενιαίο Φορέα εναέριων μέσων (ΕΝΣΑ) Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, και στον οποίο υπάγονται και όλα τα υπόλοιπα πτητικά μέσα (ιδιόκτητα ελικόπτερα και ενοικιαζόμενα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, κ.λπ.), εκτός από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που είναι της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγή veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου