Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Νομικός Σύμβουλος κατά της Διαπλοκής ;;;;

Ο Γιάννης Μαντζουράνης νομικός σύμβουλος του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες στο σημερινό διαγωνισμό - αυτού που υποτίθεται ότι χτυπάει τη διαπλοκή - , εμπλέκεται σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και έχει στο πελατολόγιο του, άτομα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κύκλο της χώρας;  
Ο δικηγόρος έχει μεγάλη διαδρομή, με έντονη πολιτική δράση κι όχι μόνον Μια από αυτές τις δράσεις του , είναι και η εμπλοκή του στο περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά !!!
Από τις σημαντικότερες πτυχές του σκανδάλου Κοσκωτά ήταν η παραπομπή σε δίκη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της . 
Ο Κουτσόγιωργας συνδεόταν με τον στενό συνεργάτη του Κοσκωτά, Γιάννη Μαντζουράνη ο οποίος προερχόταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.(Είχε χρηματίσει μέχρι και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου )

Αυτό που έμεινε από εκείνο το σκάνδαλο ήταν η απόδειξη σε βάρος του Μένιου Κουτσόγιωργα ότι έλαβε μίζα 2 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα νόμο. Τον περίφημο Κουτσονόμο (Νόμος 1806/1988), τον οποίο ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Δικαιοσύνης έφερε για να προστατευθεί ο Γιώργος Κοσκωτάς και η Τράπεζα Κρήτης.
Τα 2 εκατομμύρια δολάρια κατατέθηκαν στο όνομα του Μένιου Κουτσόγιωργα σε ελβετική τράπεζα με ενδιάμεσο τον Γιάννη Ματζουράνη πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Κοσκωτά.
Ο Γιάννης Ματζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα και ήταν αντικείμενο δωροδοκίας ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τους Κοσκωτά - Ματζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα.
Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Μαντζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό.
Η υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκε έξι μήνες μετά από συνέντευξη του Κοσκωτά στο περιοδικό ΤΙΜΕ όταν ήταν πλέον φυλακισμένος στις ΗΠΑ. 
Ο Μαντζουράνης όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας σε σχέση με τον Ν. 1806/88 που είχε ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου 1988 και θα παρείχε κάποια προνόμια στο Κοσκωτά σε σχέση με τον έλεγχο της Τράπεζα Κρήτης.
Η κατάθεση του Μαντζουράνη επέφερε ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο και καίριο πολιτικό πλήγμα για τον Κουτσόγιωργα.
Ο στενός σύμβουλος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης γράφοντας για αυτά τα γεγονότα στο βιβλίο του, αναφέρει ότι ο Μαντζουράνης συμφώνησε να καταθέσει και να δώσει στοιχεία εναντίον του Κουτσόγιωργα μετά από συνεννόηση μαζί του και με στελέχη της ΝΔ που του παρείχαν υποσχέσεις για ευνοϊκή νομική μεταχείριση και αμοιβή 20 εκατομμύρια δραχμές. Ο Κουτσόγιωργας κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι ο Ν 1806/88 (Κουτσονόμος) δεν επηρέαζε τις ελεγκτικές δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος».
Είτε ισχύουν όσα ομολόγησε ο κος Ματζουράνης - ενδιάμεσος σε δωροδοκία υπουργού από επιχειρηματία -, είτε ισχύουν αυτά που υποστήριξε ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας - παγίδευση του από επιχειρηματία με τη βοήθεια Ματζουράνη -, ένα είναι σίγουρο :
Oτι ο κος Ματζουράνης ήταν μέρος της τότε διαπλοκής !!! Σήμερα ;;;;
ΦΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου