Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Με εντολή Τσίπρα η αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων το 2015

Παρά το επικοινωνιακό «κρεσέντο» στο οποίο έχουν επιδοθεί κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να χτίσουν το αφήγημα περί αυθαιρέτων στο Μάτι που οδήγησαν στην καταστροφή και να αποποιηθούν των ευθυνών που φέρουν κυβερνητικοί λειτουργοί, το... παρελθόν συνεχώς τους διαψεύδει

Με εντολή Τσίπρα η αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων το 2015 | in.grΣτο επικοινωνιακό σόου και την υποκρισία της κυβέρνησης με την άναρχη δόμηση επιμένει η αντιπολίτευση. Το Μαξίμου λέει ότι θα στείλει άμεσα τις μπουλντόζες, ενώ ο πρωθυπουργός υπόσχεται κατεδάφιση χιλιάδων αυθαίρετων κτισμάτων, ωστόσο χρειάστηκε μια εθνική τραγωδία για να κινητοποιηθεί και να πράξει το αυτονόητο…
Παρά το επικοινωνιακό «κρεσέντο» στο οποίο έχουν επιδοθεί κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να χτίσουν το αφήγημα περί αυθαιρέτων στο Μάτι που οδήγησαν στην καταστροφή και να αποποιηθούν των ευθυνών που φέρουν κυβερνητικοί λειτουργοί, το… παρελθόν συνεχώς τους διαψεύδει.
Τελευταίο «επεισόδιο» η σημερινή καταγγελία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη, ότι το Νοέμβριο του 2015 κατατέθηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o κ. Μανιάτης σημειώνει πως μετά από παρεμβάσεις, πάλι με εντολή Αλέξη Τσίπρα, η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.
Μάλιστα, δημοσιοποιεί και την συζήτηση από τα πρακτικά, όπου Γιάννης Τσιρώνης είπε επί λέξη: «Μετά τα όσα προηγήθησαν συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό η συγκεκριμένη τροπολογία να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο».

Η τροπολογία, με υπογραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία κατατέθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2015
Απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής

Βούτσης – Κουρουμπλής εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις, ο Σπίρτζης «τακτοποιούσε» αυθαίρετα στο Μάτι

Σημερινοί υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρωταγωνιστές των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων που τώρα θέλουν να γκρεμίσουν. Με το νόμο που φέρει την υπογραφή και του υπουργού Σ. Φάμελλου, νομιμοποιήθηκαν σε… τιμή ευκαιρίας ακίνητα με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να δηλώνει ότι «το αφεντικό τρελάθηκε».
Και μέχρι σήμερα, στα 3 και πλέον χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα χιλιάδες… αυθαίρετα που θα γκρεμίσουν πλήρωναν κανονικά φόρους, δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.
Τα αποκαλυπτήρια ήρθαν και με έγγραφα που έδωσε η Νέα Δημοκρατία τα οποία δείχνουν πόσο υποκριτικά λειτουργεί η κυβέρνηση πάνω από τις στάχτες και τους νεκρούς.

Οταν ο Κουρουμπλής έδινε εντολή για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Ραφήνα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, ο κ. Κουρουμπλής προχώρησε στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο αιτήματος του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των υπό κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή Περιβολάκια, με αιτιολογικό την αποφυγή φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων πολιτών.
Η επιχείρηση κατεδάφισης ακινήτων στην περιοχή της Ραφήνας είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των κατοίκων, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφάσισε να εμμείνει στον προγραμματισμό της όπως είχε εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από παλαιότερες κυβερνήσεις, παρά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε συμφωνήσει στην προσωρινή λύση της αναστολής της κατεδάφισης, μετά από την ενημέρωση που είχε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής όταν εκδηλώθηκε η πρώτη προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για κατεδάφιση.
ΠΗΓΗ http://www.in.gr/2018/08/07/politics/kommata/maniatis-entoli-tsipra-anastoli-katedafisis-aythaireton-apo-2015/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου