Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Είχε φύγει και το 1963...

Η πρώτη αποχώρηση του ΠΑΟΚ από το γήπεδο

Με αφορμή τη χθεσινή... απόπειρα αποχώρησης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Καλλονής, έγιναν αναφορές στο περίφημο 1990 και την αποχώρηση της ομάδας του Θωμά Βουλινού από το ΟΑΚΑ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αποχώρηση ομάδας του ΠΑΟΚ από το γήπεδο έχει συμβεί και το 1963 σε παιχνίδι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ηταν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στις 27 Νοεμβρίου 1963 και ο Ολυμπιακός προηγούνταν 1-0 όταν ο Ραπτόπουλος σούταρε στην εστία του Ολυμπιακού αλλά δε χρίστηκε σκόρερ αφού ο αμυντικός Σημαντήρης απέκρουσε πεντακάθαρα με το χέρι. Η φάση συνεχίστηκε, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδιωξαν σε κόρνερ αλλά ο Βούλγαρος διαιτητής του αγώνα (έτσι για να ξέρουμε όλοι ότι και η λύση των ξένων διαιτητών δε διασφαλίζει κάτι) υπέδειξε ΑΟΥΤ!


Ολοι εκνευρίστηκαν απίστευτα, περίπου όπως και χτες, και ο γεγνικός αρχηγός τότε, Λάζαρος Τσώμος, πήρε την ομάδα και αποχώρησε από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Η τιμωρία αποδείχθηκε σκληρότατη από την ΕΠΟ: Μηδενισμός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και στα επόμενα δύο παιχνίδια (συνολικά δηλαδή 9! προσδοκόμενοι βαθμοί). 

Το καταθέτουμε κι αυτό ως απόδειξη πως κάθε τέτοια ενέργεια μπορεί να είναι μια καταγγελία, ωστόσο το τίμημά της είναι τεράστιο και σωστά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν έπεσαν στην παγίδα να την υποστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου