Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο Μπερίσα αποκάλεσε τον Ράμα «Γεώργιο Ζωγράφο Β΄» Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μέσω της προσωπικής του σελίδα στο facebookεπιτίθεται κατά του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο αποκαλεί Γεώργιο Ζωγράφο Β΄ κατηγορώντας τον για παραχώρηση αλβανικών εδαφών στην Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Σαλι Μπερίσα δείχνουν στην Αλβανία τον υπαρκτό και κρυφό φόβο της Αυτονομίας της Βόρειου Ηπείρου και ο ίδιος ως πολίτικος δεν ανεγνώριζε την Ιστορία της Βορείου Ηπείρου…
Όμως με αυτήν την ανάρτηση αποδεικνύει ότι είναι γνωστής της πραγματικότητας αναφέροντας μάλιστα το όνομα του Πρόεδρου της Προσωρινής Κυβέρνησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου (1914).
Αγαπητοί φίλοι, ο Επίτροπος Χαν μίλησε χθες στο Λονδίνο στο συνέδριο «Πέραν του Βερολίνου» που διοργανώθηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, "Chatham House", όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Επίσης, έχουμε μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, και έχουμε εκεί μια, ας πούμε, διασυνοριακή αναδιάρθρωση, που είναι ( η συμφωνία) πολύ σημαντική και αποφασιστική για τους πολίτες. Γι αυτό χρειαζόμαστε μια ηγεσία, που πρέπει να κατανοήσει ότι απαιτούνται αλλαγές στην κοινωνία. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στο δρόμο προς την Ευρώπη».
Έτσι -γράφει ο Μπερίσα- ακόμη μία ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών λένε ότι οι διαπραγματεύσεις του «Γεωργίου Ζωγράφου Β΄» και των προστατών του, συζητούν την αναδιάρθρωση, δηλαδή τις αλλαγές των υπαρχόντων συνόρων που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η δήλωση του υπουργού Άμυνας της ελληνικής δημοκρατίας, Πάνου Καμμένου, ότι με τη νέα συμφωνία με την Αλβανία θα διευρυνθεί η αγαπημένη μας πατρίδα, Ελλάδα!».
Και καταλήγει:
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλώ τους Αλβανούς να ξεσηκωθούν και να διώξουν επειγόντως από την εξουσία τον «Γεώργιο Ζωγράφο Β΄» και της προδοτικής του κλίκας».
https://www.himara.gr/epikairotita/7625-o-berisa-apokalei-ton-rama-gewrgio-zwgrafo?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου