Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ




Όταν ο  Ουίνστον Τσώρτσιλ βρισκόταν στριμωγμένος λόγω της Γερμανικής προέλασης στην Δουνκέρκη με άμεση απειλή να χάσει όλο το Βρετανικό  Εκστρατευτικό της Σώμα και λόγω του Βρετανικού κατεστημένου που ζητούσε διαπραγματεύσεις με το Χίτλερ, με την μεσολάβηση του Μουσολίνι, πήγε στα ανάκτορα να εκθέσει το δίλημμα του. Ο τότε βασιλιάς τής Αγγλίας Γεώργιος ο Ε’ τού είπε!  «Πήγαινε να ρωτήσεις το λαό». Μια και δύο, λοιπόν, ο Τσώρτσιλ που ποτέ του δεν είχε ταξιδέψει με το Μετρό του Λονδίνου, καθότι λόρδος, μπήκε σε βαγόνι του Μετρό και όλοι φυσικά τον γνώρισαν. Τότε αυτός βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια απ’ ευθείας δημοσκόπηση  των  Λονδρέζων, ρωτώντας τους αν θέλουν παράδοση στο Χίτλερ ή αντίσταση. Φυσικά ο λαός ήταν σφόδρα εναντίον της πολιτικής παράδοσης και υπέρ της αντίστασης. Κράτησε μάλιστα κατά νου πέντε ονόματα τα οποία και ανάφερε στον μνημειώδη εκείνο λόγο του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για αντίσταση αντί πάσης θυσίας στον Άξονα. 
Ένα καλό μάθημα που ο σημερινός αγράμματος και αμόρφωτος πρωθυπουργός μας αγνοεί, παντελώς και περιφρονεί το λαό, αρνούμενος το δημοψήφισμα για ένα τεράστιο θέμα, όπως και το Κυπριακό, που θα ταλανίζει το Έθνος μας όλο τον αιώνα. Και τούτο διότι αγνοεί την ιστορία του Ανατολικού Ζητήματος και παίρνει μονομερείς αποφάσεις για την λύση ενός προβλήματος αλλαγής του στάτους - κβο της Βαλκανικής κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ  και της Γερμανίας και μάλιστα με συντριπτική και αμετάκλητη καταστροφική  ζημία σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, μόνο και μόνον για να κρατήσει την καρέκλα του που τού δόθηκε με χίλιες δυο αλχημείες. 
Όταν ακόμη και οι ηγέτες των Σκοπίων, κερδισμένοι από την συμφωνία, έχουν την δημοκρατική ευαισθησία να   θέτουν στη Βουλή για επικύρωση με αυξημένη πλειοψηφία και εν συνεχεία σε δημοψήφισμα την συμφωνία, ο  αγράμματος και αμόρφωτος πρωθυπουργός μας αγνοεί το καθολικό λαϊκό αίσθημα και  περιφρονεί την λαϊκή κυριαρχία. Ας σημειωθεί ότι, οσάκις  το λαϊκό αίσθημα βρέθηκε σε τόση κραυγαλέα αναντιστοιχία με την εθνική αντιπροσωπεία το αποτέλεσμα ήταν πάντα μια εθνική τραγωδία.
Ο λαός βρίσκεται σε παροξυσμό και αγωνιά για τα τεκταινόμενα βλέποντας τον πρωθυπουργό του και τον ΥΠΕΞ να  προσχωρούν σαν υπνωτισμένοι ερήμην του λαού, ποδοπατώντας τα ιερά και όσια του έθνους μας για την υπογραφή  της κατάπτυστης  συμφωνίας. Αυτή που μόνο πόνο δάκρυα , πολέμους και διαμελισμό προμηνύει στην  Βαλκανική. Και όλα αυτά λόγω αρχομανίας που μας θυμίζει την εποχή Ιωαννίδη.
Τούτες τις πολύ κρίσιμες  ώρες  για την πατρίδα συμβουλεύω τους  βουλευτές όλων των κομμάτων, πριν υπογράψουν την συμφωνία να ρωτήσουν στις περιφέρειες τους, έστω και τηλεφωνικώς, ορισμένους κατά τύχη  ψηφοφόρους των για το πως βλέπουν την αντεθνική αυτή συμφωνία.  Ασφαλώς τότε και μόνον θα μορφώσουν ιδία  γνώμη θεωρούμενοι, έτσι, εκπρόσωποι των ψηφοφόρων τους.  Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι είναι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ και βιδωμένοι στα έδρανα της Βουλής αδυνατούν να ακούσουν τη φωνή του λαού.

*Αμφικτύων

16/6/2018

Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου