Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Τσίπρας: Η επιμήκυνση είναι «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε» (βίντεο)

Οταν ο πρωθυπουργός αποδομούσε τη συμφωνία του Eurogroup του 2012

Scripta manent έλεγαν οι σοφοί, αλλά όταν υπάρχει και βίντεο είναι ακόμη καλύτερο καθώς η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν σήμερα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.
Θεωρούν ότι βγήκε οριστικά η χώρα από τα μνημόνια κι ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση.
Αλλωστε, η προσχεδιασμένη απόφαση του πρωθυπουργού να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να ενημερώσει τον Πρ. Παυλόπουλο, αλλά και να συγκαλέσει το απόγευμα έκτακτη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ανοικτή και σε ζωντανή μετάδοση, δείχνουν τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζε ταπεινωτικές αντίστοιχες αποφάσεις για το χρέος, ειδικά το 2012 όταν το Eurogroup είχε καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, η οποία βεβαίως δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Σε ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας το 2012 εκτιμούσε ότι η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.
Μιλώντας στο «Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Πορταριά του Βόλου, δήλωνε ξανά μεταξύ άλλων ότι, η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής είναι «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».
Προφανώς η σημερινή επιμήκυνση είναι ένα κρέμασμα που θα κρατήσει μέχρι… το 2060.
Πηγή http://www.in.gr/2018/06/22/politics/paraskinio/tsipras-epimikynsi-einai-ena-makrytero-sxoini-gia-na-kremastoume-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου