Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ( γ )

Αγαπητοί φίλοι.
Δυστυχώς, αυτό το πήγαινε-έλα στις συζητήσεις για την ονομασία τών Σκοπίων ως… Άνω, Κάτω, Κεντρική, Ανατολική, Βόρεια Μακεδονία, κ. ά. δεν είναι κάτι το καινούργιο. Από χρόνια τώρα - για πρώτη φορά άκουσα για το θέμα αυτό και τα παρελκόμενά του, το 1968 στο Τορόντο - υπάρχει και κλυδωνίζει την βάρκα τής εξωτερικής πολιτικής τής πατρίδας με κίνδυνο να μπατάρει το κράτος και τούτο εξ αιτίας κάποιων εγκάθετων και ανεγκέφαλων-δοσίλογων  κρατικών υπαλλήλων που που έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται διπλωμάτες, τους αρέσει να πωλούν αέρα… “υψηλής πολιτικής” δέχτηκαν και δέχονται να συζητούν αν η ονομασία μιας ελληνικής επαρχίας μπορεί να εκχωρηθεί στους ανιστόρητους βόρειους γείτονες τής πατρίδας μας.
Τι να πρωτοπώ και τί να πρωτογράψω!  Είμαι σίγουρος ότι ένα μικρό παιδί, με κοινή λογική και λίγη ιστορική μάθηση, θα είχε αρνηθεί να συζητά τα αυτονόητα και πολύ περισσότερο να δέχεται πολιτικούς εξευτελισμούς επιτρέποντας την προσγείωση τού πρωθυπουργικού αεροπλάνου στην Κέρκυρα, μερικά χρόνια πριν, τού Σκοπιανού πρωθυπουργού έχοντας γραμμένο στις πλευρές του το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
Δεν έχει σημασία αν ήταν το πρώτο ή το τελευταίο παρόμοιο συμβάν (βλ. εκτύπωση αλυτρωτικού χάρτη σε ελληνικό έντυπο τών Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, κ. ά.).  Το πρόβλημα είναι ότι οι κατά περιόδους, τοποθετημένοι, “διπλωμάτες”, τρέφοντας εθνομηδενιστικές τάσεις τού χειρίστου είδους δέχονται τέτοια σκαμπίλια.  Ένα δείγμα τής ανιστόρητης “εθνικής παράδοσης” τών γειτόνων μας είναι και η επισυναπτόμενη φωτογραφία (πιθανώς μαξιλαριού) που σύμφωνα με τα χρώματα της μάς φέρνει, πίσω, σε… οθωμανικές εποχές και τούτο επειδή κατασκευαστής ή κατασκευάστρια αυτά έμαθαν και αυτά φτιάχνουν.
Εύχομαι να μην φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο, αλλά την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι να δείξουν κάποιαν εθνική ευαισθησία. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και αν το θέμα το περάσουν στο… ντούκου, μακροπρόθεσμα, δεν πρόκειται να περάσει όπως δεν πέρασαν και στο παρελθόν παρόμοιες άλλες προδοσίες.
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Γιατί θα πρέπει να φτάσει η πατρίδα μας στα άκρα τής ταλαιπωρίας αυτής;  Είμαι σίγουρος, ότι, χρονικά, το θέμα τής πολιτικο-οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας την τελευταία 10ετία δεν είναι άσχετο με την εκβιαστική πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν οι… “φίλοι” και… “σύμμαχοι” στο όνομα τής συμφεροντολογικής τους πολιτικής  που συνίσταται στο… διαίρει και βασίλευε.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Νι Κάππα (Αθήνα) 


ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ  ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΑ  ΒΑΓΟΝΙΑ
 
Η κυβέρνηση και τα κόμματα θεωρούν σαν υποχρέωση να εκχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας στου Σκοπιανούς, προκειμένου να  εισέλθουν  στο ΝΑΤΟ και εν συνεχεία στην Ε.Ε , χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι το όνομα και μόνο - έστω και αν όλα τα αλλάξουν - αποτελεί το όχημα αλυτρωτισμού . Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε  στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
Τώρα βλέπουν ότι το όνομα είναι το παν. Γιατί πως θα λέγονται οι Σκοπιανοί; Ασφαλώς «Βορειομακεδόνες»   όπως λ.χ «Βορειοκορεάτες». Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το έτερο ήμισυ που αναμένει την ολοκλήρωση κάποια ημέρα όπως στη Βόρεια και Νότια Κορέα. Το ίδιο υποκρύπτει το «Νέα Μακεδονία» την Παλιά Μακεδονία και το  «Άνω Μακεδονία» την Κάτω Μακεδονία και βάλε. Την ίδια ανολοκλήρωτη κατάσταση δηλώνουν και το «βορειομακεδόνες», «ανωμακεδόνες» και «νεομακεδόνες» μολονότι πιστεύουμε ότι θα αφαιρέσουν το πρόθεμα βόρεια κ.λπ και θα λέγονται απλώς «Μακεδόνες», όπως άλλωστε το ομολογούν.
Δεδομένου ότι   η «Βορεια Μακεδονία» θα είναι ανεξάρτητο κράτος ενώ νότια Μακεδονία απλώς μια επαρχία του Ελληνικού κράτους η ύπαρξη της νότιας Μακεδονίας θα είναι εκ των πραγμάτων  σε θέση αδυναμίας  και  θα τελεί σε συνεχή αστάθεια και αποσταθεροποίηση
Αντίθετα  η προβολή του «Μακεδονισμού» ανά την υφήλιο από  το ανεξάρτητο «Βορειομακεδονικό»  κράτος  θα είναι ισχυρότατη και ικανή να δημιουργήσει δεδομένα για μελλοντική ολοκλήρωση  της   « Ενιαίας Ανεξάρτητης  Μακεδονίας» σύμφωνα με την «επαναστατική δικήρυξη του Ιλιντεν» . Αυτό όμως θα γίνει υπέρ των Σκοπίων και όχι υπέρ της Ελληνικής Μακεδονίας και ας είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.
Την ίδια ετεροβαρή και αποσταθεροποιητική σχέση δημιουργεί και η «μακεδονική γλώσσα» γιατί τι γλώσσα θα ομιλούν οι «βορειομακεδόνες»; ασφαλώς την «βορειομακεδονική» ;  ενώ  οι νοτιομακεδόνες την Ελληνική;  Άρα πιο γνήσιοι μακεδόνες θα  θεωρούνται διεθνώς οι Σκοπιανοί και όχι οι Έλληνες που δεν θα λέγονται μακεδόνες και θα ομιλούν την Ελληνική
Ιδού γιατί οι ιστορικοί αρχηγοί  Κ. Καραμανλής Α. Παπανδρέου κλπ είπαν ΟΧΙ στο όνομα Μακεδονία. Ο ανιστόρητος συνδικαλιστής μαθητής του πολυκλαδικού λυκείου έχων παντελή άγνοια της ιστορίας   καλείται τώρα να χειριστεί ένα κολοσσιαίο εθνικό ζήτημα που εκτός από εδαφικές διαμελιστικές  βλέψεις θα επιφέρει και   ανατροπή και διαμελισμό  του Ελληνικού Πολιτισμού ,  χαρίζοντας  στα Σκόπια τον Μακεδονικό Πολιτισμό σαν κληρονόμο του Αλεξανδρινού κράτους  που εκτείνεται ως τα βάθη της Ασίας. Ποτέ η Ελληνική Πολιτεία δεν πρέπει να κάνει τέτοιο βδελυρό ανοσιούργημα
Πέραν των άλλων τούτο θα επιφέρει την απομόνωση της Θράκης και τον διαμελισμό του Αιγαίου  
Το όνομα είναι τόσο σοβαρό εθνικό θέμα ώστε χωρίς  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  θα θεωρηθεί πράξη  εσχάτης  προδοσίας και ο εγκληματίας θα  αντιμετωπίσει την ποινή ακόμη και του θανάτου κατ’ εξαίρεσιν ως ειδεχθής προδότης. Το Σύνταγμα σε παρόμοιες συνθήκες δίνει το δικαίωμα στον Έλληνα πολίτη να δράσει με κάθε πρόσφορο μέσον μηδέ εξαιρουμένης και της βίας για την ανατροπή του προδοτικού καθεστώτος.
Επομένως χωρίς δημοψήφισμα ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να το περάσει από την παρούσα Βουλή, η οποία κατά τον συνταγματολόγο κ Γ . Κασιμάτην είναι μη νόμιμη και βρίσκεται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με το φρόνημα του Ελληνικού λαού.  Στο κάτω της γραφής η Ελλάδα μετράει περισσότερο από γεωστρατηγικής και πολιτιστικής απόψεως από ό,τι τα Σκόπια
ΟΧΙ λοιπόν στην παράδοση του ονόματος .
 
31/5/2018
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου