Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Αναβρασμός στην ομογένεια: «Κ. Παυλόπουλε είστε ανεπιθύμητος» – «Να πέσει τώρα η Κυβέρνηση» – Ολική αντεπίθεση πατριωτών για την Μακεδονία



Αναβρασμός επκρατεί στην ομογένεια για το Σκοπιανό. Πλέον οι αντιδράσεις έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, με τους ομογενείς μας να αντιδρούν σε έντονο βαθμό με την παραχώρηση του ονόματος και της Ιστορίας της ένδοξης γης των Μακεδόνων.

«Κ. Παυλόπουλε είστε ανεπιθύμητος στους φορείς της ομογένειας της Μελβούρνης και αν επισκεφτείτε τη Μελβούρνη δεν πρόκειται να σας υποδεχθούμε». Αυτό είναι εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που θα περιέχει επιστολή-διαμαρτυρία την οποία θα στείλει η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επιστολή που θα προσυπογράψουν φορείς της παροικίας, όπως αναφέρει ο neoskosmos.com
Η επιστολή αυτή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αυστραλία τον Οκτώβριο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφασίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε η Παμμακεδονική για τη Συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της, γειτονικής της Ελλάδας, χώρας.
Στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετείχαν 120 περίπου εκπρόσωποι συλλόγων και οργανισμών της παροικίας και παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούσαν μεταξύ τους καταδικάζοντας τη Συμφωνία, η ατμόσφαιρα ήταν φανερά ηλεκτρισμένη και ο θυμός για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης είχε τον πρώτο λόγο.
Οι «θερμόαιμοι» που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν ήταν απλώς θυμωμένοι αλλά εξοργισμένοι. Στην προσπάθειά τους να εκφράσουν την οργή τους, υιοθέτησαν διόλου κόσμιους χαρακτηρισμούς για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, ισχυρίστηκαν ότι η Ελλάδα κυβερνάται από δικτατορικό καθεστώς και όσον αφορά τις δράσεις που θα πρέπει να πάρει από εδώ και εμπρός η οργανωμένη ομογένεια -που ήταν και ο λόγος για την σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης- κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να συνεργαστούν με «λυτούς και δεμένους» σε ηγετικές θέσεις στην Ελλάδα για να ρίξουν την κυβέρνηση.
Τελικά, το θετικό είναι ότι οι «θερμόαιμοι» μόνο τα αυτιά αυτών που τους άκουγαν ταλαιπώρησαν και ήταν οι ψύχραιμοι και οι προτάσεις τους που τελικά επικράτησαν. 
Εκτός από την επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παμμακεδονική θα στείλει παρόμοιες επιστολές και σε όλους τους Έλληνες βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία.
Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) της Αυστραλίας, στις επιστολές που θα σταλούν στον κ. Παυλόπουλο και τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, θα συμπεριλαμβάνεται και το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον της Συμφωνίας.
Σαφέστατη και ξεκάθαρη λοιπόν η στάση των ομογενών μας. Μάλιστα, όπως είχαμε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, είχε ζητήσει μέσω επιστολής, την παραίτηση του ΠτΔ.
Αναλυτικά η επιστολή:

«Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
Επιτρέψατε μου να σας αναφέρω ότι, θεωρώ καθήκον μου να σας προτρέψω, προκειμένου να αποτραπεί η απαράδεκτη υπογραφή συμφωνίας με τα Σκόπια, η οποία θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη εθνική βλάβη, όπως καλώς γνωρίζετε, να υποβάλετε την παραίτηση σας από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τούτο επιβάλλεται προκειμένου ο Κυρίαρχος Ελληνικός λαός να αποφασίσει, ασκώντας το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας για το μέλλον της χώρας μας.
Σε κάθε περίπτωση, ασκώντας κάθε δυνατό δικαίωμα σας από την εφαρμογή του Συντάγματος, μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές, εφόσον δεν δυνάστε να προκηρύξετε δημοψήφισμα.
Είναι αυτονόητο ότι, η επικύρωση από την Βουλή των Ελλήνων της «συμφωνίας» των κ.κ.Τσίπρα-Ζάεφ, μετά μακρύ χρονικό διάστημα, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες, δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα.
Τιμώντας τη μνήμη του Εθνάρχη Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή, σας καλώ να παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε.
Πηγή https://www.pentapostagma.gr/2018/06/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου