Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Γαλλία, Ολλανδία, Δανία μπλοκάρουν την ενταξιακή διαπραγμάτευση πΓΔΜ και Αλβανίας

"Φρένο" στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ και της Αλβανίας από Γαλλία, Ολλανδία και Δανία. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Πιστεύεται πάντως, ότι θα ακολουθήσουν του δημοψηφίσματος στα Σκόπια. Σε συμφωνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων καλεί Παρίσι και Χάγη το Βερολίνο.

Γάλλοι, Ολλανδοί και Δανοί «μπλοκάρουν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Αλβανία πριν από λίγο στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις αυτές χώρες εξέφρασαν αντιρρήσεις καθώς δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών και έτσι κι αλλιώς κρίνουν ότι πριν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΕ δε θα ήταν σοφό να ενταχθούν νέες χώρες.
Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, εξέφρασε την άποψη ότι Αλβανία και πΓΔΜ δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος Δικαίου.

Ωστόσο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της ένταξης ΠΓΔΜ και Αλβανίας. Πιστεύεται πάντως ότι τα νέα θα ακολουθήσουν του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό στα Σκόπια.

Το Βερολίνο καλεί σε συμφωνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Η Γερμανία κάλεσε την Γαλλία και την Ολλανδία να επιτρέψουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της προσπάθειας σταθεροποίησης των δυτικών Βαλκανίων. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, υποστηρίζουν την ένταξη των έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων, με στόχο την αύξηση της επιρροής της Ένωσης σε μία περιοχή όπου η ανάμειξη της Ρωσίας είναι όλο και πιο έντονη.
«Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ προσερχόμενος, σε συνάντηση με τους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.
«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το πράσινο φως. Θα ενθάρρυνα τους φίλους μας στην Ολλανδία και την Γαλλία να μας ακολουθήσουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι η σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας για τα Βαλκάνια.
Πηγή http://www.news247.gr/kosmos/gallia-ollandia-dania-mplokaroyn-tin-entaxiaki-diapragmateysi-pgdm-kai-alvanias.6627641.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου