Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης μέχρι αργά η πόλη για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό - Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και χημικά

Μηταφίδης: «Γνωστοί και μη εξαιρετέοι που καθοδηγούνται από φασίστες» - Οι πολίτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ - Χάος στο κέντρο - Συλλήψεις και προσαγωγές

Με αντιδράσεις, επεισόδια, φωτιές, χημικά και ξύλο μέχρι αργά το βράδυ, «υποδέχθηκαν» στη Θεσσαλονίκη την ημερίδα ενημέρωσης για τα οφέλη από τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, αναφορικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Δεκάδες άτομα, με συνθήματα κυρίως κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, περικύκλωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη η ημερίδα για το Μακεδονικό. Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, για να ακολουθήσουν μάχες και κλεφτοπόλεμος μέχρι αργά το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ..., αρχ..., Μηταφίδη».

Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος.
Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.

Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρκετά οχήματα υπέστησαν ζημιές. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα και χημικά εναντίον τους.

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε πριν τις 9 σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή και Αγγελάκη, μετά την απόπειρα των αστυνομικών να προχωρήσουν σε προσαγωγές αυτών που συμμετάσχουν στα επεισόδια. Οι αστυνομικοι προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στα πάρκα και στα γύρω στενά και από εκεί προσπάθησαν να εισβάλλουν από κάθε σημείο στους χώρους της ΔΕΘ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων.

Από τις 8 το απόγευμα είναι κλειστή ολόκληρη οι Τσιμισκή και οι γύρω δρόμοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα επεισόδια συμμετέχουν τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Όσον αφορά τους ομιλητές, η αστυνομία οργάνωσε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να φυγαδευτούν, καθώς έξω από τις κύριες εξόδους, η κατάσταση ήταν τεταμένη.

Μία ακόμη προσαγωγή διαδηλωτή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα από αστυνομικούς των ΜΑΤ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για νεαρό άτομο, που συμμετείχε στα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώνονταν για αρκετές ώρες έξω από τη ΔΕΘ, όπου διεξαγόταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθεί το βίντεο-ντοκουμέντο από την προσαγωγή: 

Thestival.gr Σύλληψη


Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί δύο ακόμη συλλήψεις νεαρών και μία προσαγωγή νεαρής. Λίγο μετά τις 1ο το βράδυ, η ένταση εκτονώθηκε και τα επεισόδια έληξαν.

Ακολουθεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι άντρες της αστυνομίας σέρνουν κυριολεκτικά έναν διαδηλωτή και τον συλλαμβάνουν νωρίτερα το απόγευμα, έξω από το εκθεσιακό κέντρο: 

Thestival.gr Σύλληψη



Thestival.gr Επεισόδια Θεσσαλονίκη
Thestival.gr Επεισόδια


Άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη - Voria.gr



Δεθ2


Επεισόδια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Voria.gr


Thestival.gr Επεισόδια



bin1


bin5


bin2

the1
the2
thessnyxtamesa

4492043
4492038
4492050

DSC05743-2120x1416
DSC05764-2120x1416
DSC05735-2120x1416

epi7
epi8
epi9




the25-1
Πηγή Πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου