Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

«Ραγίζει η καρδιά μου» είπε η Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström επισκεπτόμενη την παραλία της Γλώσσας


«Ραγίζει η καρδιά μου» είπε η Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström επισκεπτόμενη την παραλία της Γλώσσας 
“Ραγίζει η καρδιά μου“, είπε στα ελληνικά η Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström, η οποία μαζί με συναδέλφους της μετέχει σε αντιπροσωπεία του ΕΚ που επισκέφτηκε σήμερα την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την παραλία της Γλώσσας.
Οι ευρωβουλευτές παρέμειναν εκεί για 15 λεπτά περίπου και συνάντησαν πολλούς Αμμοχωστιανούς που διατράνωσαν τον πόθο τους για επιστροφή και την λαχτάρα τους για λύση. Κάποιοι είπαν ότι τα σπίτια τους είναι μόλις 500 μέτρα και όμως δεν μπορούν να γυρίσουν. Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και υπήρχε μεγάλη συγκίνηση από τους Ε/κ πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί.
Στην περιοχή αναπτύχθηκαν και Γκρίζοι Λύκοι με σημαίες καθώς και “αστυνομικοί”.
Αντιπροσωπεία της “βουλής” στα κατεχόμενα, παρέδωσε στους ευρωβουλευτές ένα σημείωμα και τους είπαν ότι δεν πρέπει να είναι μονόπλευροι στην όποια έρευνά τους και πρέπει να ακούσουν και τους Τ/κ. Είπαν ακόμη ότι το νησί αυτό ανήκει και στους Τ/κ.
Φεύγοντας από την παραλία, οι Αμμοχωστιανοί τραγούδησαν το “Χώμα που Περπάτησα“. Ένας πρόσφυγας, ο Κώστας Λουκά ο οποίος κατά την εισβολή ήταν 27 χρόνων ανέβηκε στο λεωφορείο των Ευρωβουλευτών και έδωσε στην κ. Wikström φανέλα με την φωτογραφία της Αμμοχώστου και την επιγραφή “Αμμόχωστος“.
Η αντιπροσωπεία μεταβαίνει τώρα στη Δερύνεια όπου θα δοθεί διάσκεψη Τύπου.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου