Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ… ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ

Οι Μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης αρνήθηκαν το ΨΗΦΙΣΜΑ για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών – Να μην τολμήσουν, ξανά, να μιλήσουν για καταπάτηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Μειονότητος 
Στους… «Τουρκόψυχους» Μουσουλμάνους Έλληνες υπηκόους, που ζουν στην Θράκη, αναφερόταν το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» (βλέπε φύλλο 4 Μαΐου 2018), που είχε τίτλο τα «Παρτάλια» της Μειονότητος.
Και στο οποίο τονίζαμε ότι: «Από την στιγμή που αρνήθηκαν οι Μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΑΜ-Θ να ψηφίσουν υπέρ των δύο Ελλήνων Στρατιωτών, δεν έχουν πλέον δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, ποτέ μα ποτέ, για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Θράκη.
Μόνο που οι παραπάνω επισημάνσεις δεν στάθηκαν αρκετές, για να αλλάξουν στάση.
Έτσι λοιπόν, «έλαμψαν» διά της απουσίας τους οι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από την προχθεσινή συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Στο περιφερειακό συμβούλιο υπάρχουν δέκα μουσουλμάνοι, οι οποίοι είτε απουσίαζαν συνολικά από τη συνεδρίαση είτε επέλεξαν να αποχωρήσουν μόλις ξεκίνησε η συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος.
Προφανώς, οι δέκα μειονοτικοί δεν θέλησαν να καταδικάσουν την Τουρκία, ούτε να στεναχωρήσουν τον προξενείο της Κομοτηνής, με τον οποίον όλοι τους διατηρούν στενές σχέσεις.
Τελικά, το ψήφισμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου.
«Η σύλληψη και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία θέτει σε αμφισβήτηση τις συστηματικές προσπάθειες που κάνουν οι τοπικές μας κοινωνίες και στις δύο πλευρές των συνόρων τα τελευταία χρόνια για την καλλιέργεια και εμπέδωση σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης.
Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μας.
Επιτρέποντας στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να επιστρέφουν γρήγορα και με ασφάλεια στην πατρίδα μας, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα κάνει μια σημαντική κίνηση ώστε οι δύο λαοί να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο ψήφισμα.
Μπορούμε λοιπόν να πούμε, ότι «έπεσαν οι Μάσκες», από τους Τουρκόψυχους πολιτικούς της Θράκης, που αντί να νοιάζονται για τα Ελληνικά συμφέροντα, ακολουθούν πιστά τις εντολές του «Σουλτάνου» τους, Ρετζέπ Ερντογάν.
Γι’ αυτό και πρέπει όλοι εδώ στην Θράκη, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, να αντιληφθούμε τα δόλια παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδος και να πάρουμε υπεύθυνη θέση, απέναντι στις ύπουλες μεθοδεύσεις της Άγκυρας.
Και επί τέλους όσοι νοιώθουν ότι ανήκουν στην Μητέρα Τουρκία, ας περάσουν στην απέναντι όχθη, εγκαταλείποντας και την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη.
Άραγε νομίζουν ότι εκεί θα τους δεχθούν με ανοικτές αγκαλιές και θα περνούν καλύτερα;
Σ.Κ.
ΠΗΓΗ https://elthraki.gr/2018/05/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%88%CF%85%CF%87%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου