Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΒΗΜΑ 13-05-2018 - Ψάχνουν να στήσουν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ»

HeliosKiosk - ΒΗΜΑ 13-05-2018 (σελ. 12)
============================== ==========================
Ψάχνουν να στήσουν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ»
Παρασκηνιακές διεργασίες με τις ευλογίες Μαξίμου για να συνασπιστούν δυνάμεις στα δεξιά της ΝΔ
ρεπορτάζ ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο παρασκήνιο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς δύο κινήσεις αντίθετες, που όμως έχουν έναν κοινό στόχο: να πλήξουν πολιτικά, ιδεολογικά και εκλογικά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές, προχωρούν οι διεργασίες για τη συγκρότηση δύο σχηματισμών στον χώρο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς, από στελέχη που είχαν παλαιότερα οργανική σχέση με τη ΝΔ αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είναι σήμερα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα, αυτές οι κινήσεις για τη δημιουργία των δύο νέων σχηματισμών έχουν, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ και την ηγεσία της, την ενθάρρυνση του Μεγάρου Μαξίμου και τυγχάνουν της πλήρους υποστήριξης του συστήματος εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και των μιντιακών δορυφόρων του.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο αντίλογος ότι όσοι κάνουν κριτική στη ΝΔ δεν είναι αυτόματα και δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από έναν μήνα περίπου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν υπάρχει χώρος δεξιά της ΝΔ για νέο κόμμα, αλλά τα όσα εξελίσσονται πίσω από τις «γαλάζιες κουρτίνες» ξεπερνούν κατά πολύ τις κυρίαρχες αντιλήψεις στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η αρχή στο συλλαλητήριο
Από το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη είχε ξεκινήσει με ένταση η συζήτηση για τη δημιουργία ενός αμιγώς δεξιού κόμματος – στο επίκεντρο τότε ήταν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον Αντ. Σαμαρά – και τότε ήταν έντονες, υπόγειες και εν πολλοίς μυστικές, συνάξεις σε πολιτικά και επιχειρηματικά γραφεία με δεξιά απόχρωση. Η συζήτηση επικεντρωνόταν στην αναγκαιότητα ή όχι της δημιουργίας ενός αμιγώς δεξιού κόμματος που θα στεγάσει δυνάμεις που κινούνται εντός και εκτός ΝΔ. Αυτές οι ζυμώσεις όχι μόνο δεν σταμάτησαν τότε αλλά συνεχίζονται και σήμερα.
Οι πιο μυημένοι επί των διεργασιών στα δεξιά της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως ο συγκεκριμένος νέος πολιτικός φορέας να αποτελέσει την πολιτική ομπρέλα να συμπορευθούν διάφορα πρόσωπα που ηγούνται διάφορων κομματιδίων και πολιτικών φορέων, ενώ λέγεται ότι ρόλο σε αυτό μπορεί να διαδραματίσει και Ιβάν Σαββίδης στον Βορρά.
Σε αυτό πλαίσιο αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», με κόμματα και κινήσεις ως συνιστώσες, με κατοχυρωμένη την αυτοτέλειά τους και με έντονα ευρωσκεπτικιστικά στοιχεία. Ενα κόμμα, ανάμεσα στη ΝΔ και στη Χρυσή Αυγή, μια «σοβαρή, ιδιαίτερα σκληρή Δεξιά», που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί και το γεγονός ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική.
Ο Φαήλος και οι άλλοι
Μάλιστα αναφέρονται σε ονόματα όπως π.χ. ο Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά – πριν από λίγες ημέρες ήταν ομιλητής στη Γαλλία σε εκδήλωση του κόμματος της Μαρίν Λεπέν), ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Τάκης Μπαλτάκος (προανήγγειλε την ίδρυση νέου δεξιού κόμματος ως τις εκλογές), ο Νίκος Νικολόπουλος (είναι στη Βουλή με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα), αλλά και παλαιότεροι παράγοντες με μακρά διαδρομή, όπως π.χ. ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που επαναδραστηριοποιείται έντονα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις να συνταχθεί μαζί τους και ο Κυριάκος Βελόπουλος (ηγείται της Ελληνικής Λύσης), αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Υπό τη σκιά των συζητήσεων ότι το σχέδιο του Μαξίμου είναι η δημιουργία συνθηκών διεμβολισμού της ΝΔ, προχωρούν και οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός σχήματος που θα κινηθεί στον χώρο της «μετριοπαθούς κοινωνικής Δεξιάς και του κοινωνικού Κέντρου».
Κεντρικοί πρωταγωνιστές αυτού του εγχειρήματος – από το οποίο σύμφωνα με τις διαρροές του γραφείου του είναι απέναντι ο Κώστας Καραμανλής – είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και στενός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε και τη δική της πολιτική πρωτοβουλία που ονομάζεται ΝΕΟ (Νέα Ελληνική Ορμή). Πριν από δύο εβδομάδες έκαναν και κοινή εμφάνιση με πολιτικό κείμενο υπό τον τίτλο «Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε», καταθέτοντας τις απόψεις τους για την εργατική Πρωτομαγιά που δεν ανήκει, όπως έγραψαν, μόνο στην Αριστερά.
Το σενάριο του Μίχαλου
Ηδη τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε το σενάριο ότι μαζί τους θα συνταχθεί και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος τάχθηκε απέναντι στην κεντρική γραμμή της ΝΔ που ζητεί πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία από την κυβέρνηση.
Ο Ευ. Αντώναρος διαψεύδει ότι έχουν βρει αρχηγό και γραφεία, αλλά επιμένει πως είναι σε επαφή με πολλά πρόσωπα από όλη την Ελλάδα και τονίζει: «Κανείς δεν πάει ούτε επιστρέφει στην Πειραιώς», όπου και τα γραφεία της ΝΔ.
Σκέψεις περαστικού
Η χαβούζα του παρλιαμέντου πάει για υπερχείλιση ! η ποδαρίλα των επερχόμενων εκλογών στη φάρμα των ζώων "μοσχοβρωμάει" και οι στρούγκες ψάχνουν για "αλλαξοκωλιές" με 
τους ¨ανεξάρτητους" τσοπάνηδες, βοσκούς, τσελιγκάδες, "επιφανείς" και "διάσημους" λιγούρηδες της εξουσίας, ώστε να βγούνε κερδισμένοι από το πανηγύρι που λέγεται "εκλογές" !
Με το ίδιο απαρχαιωμένο σύνταγμα, το στρεβλό εκλογικό σύστημα, την ανομία των βουλευτών, το ανεύθυνο των κυβερνήσεων, την πρωθυπουργική δικτατορία, την κομματική δημα-
γωγία και τον λαϊκισμό των κλεφτανίκανων, τη "γκαβή" δικαιοσύνη, την λοβοτομημένη νεολαία, την πλύση εγκεφάλων από τα ΜΜΕ και τους ανήθικους συνδικαλιστές, είναι βεβαιότατο
πως η δημοκρατία, η αξιοκρατία, η νομιμότητα, η ηθική, η αρετή, η πρόοδος, η λογική, η ελεύθερη οικονομία και επιχειρηματικότητα θα θριαμβεύσουν για μια φορά ακόμη ! Ave Ceasar    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου