Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΟΜΑΔΑ 21 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-4-2018
     Είναι γνωστό ότι η ΠΓΔΜ ήταν μια από τις περιφέρειες της πρώην Γιουγκοσλαβίας με το όνομα Βαρντάσκα. Ο Στάλιν και ο Τίτο την μετονόμασαν το 1944 σε Μακεδονία για να ενισχύσουν τις βλέψεις τους στα Βαλκάνια και σταδιακά να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη και στο Αιγαίο. Μετά τη διάλυση της Γ/Β η Ελλάδα άφησε να περάσει στον ΟΗΕ  ο όρος «Μακεδονία» στο σύνθετο όνομα ΠΓΔΜ και ο κόσμος έμαθε τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Και φθάσαμε σήμερα εμείς να νομίζουμε ότι πρέπει να δεχθούμε τον όρο «Μακεδονία» τάχα  με διπλή ονομασία. Και δεν εννοούμε να αντιληφθούμε ότι αυτό που θα απομείνει αμέσως μετά είναι το σκέτο «Μακεδονία».
     Διαγράφουμε έτσι μόνοι μας την Ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και παίζουμε το παιχνίδι των Σκοπίων, η οποία από το 1991 και μετά, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ, παρά την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, παρά τον καημό τους να γίνουν μέλη των Ευρωατλαντικών θεσμών, παρά τις υποχωρήσεις της Ελλάδος, δεν έχουν μετακινηθεί από τις αρχικές θέσεις και απαιτήσεις τους.. Έτσι προβάλλουν την απαίτησή τους για μακεδονική εθνικότητα και μακεδονική γλώσσα, επιμένουν σε διπλή ονομασία (εξασφαλίζοντας στο εσωτερικό τους τον όρο σκέτη Μακεδονία), δεν δέχονται αλλαγή του Συντάγματός των, το οποίο μπορούν και πάλι να αλλάξουν στο μέλλον κατά το συμφέρον τους. Και εμείς τόσο έχουμε τυφλωθεί που δεν εννοούμε να αντιληφθούμε γιατί σώνει και καλά θέλουν τον όρο Μακεδονία στο όνομά τους,  ούτε γιατί οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας πιέζουν μόνο την Ελλάδα ενώ τα Σκόπια ενδιαφέρονται για την πρόσδεσή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ούτε καν σε τι θα έβλαπτε τα συμφέροντά τους (των συμμάχων μας) ένα όνομα των Σκοπίων που θα οικειοποιείτο την Ιστορία και τον πολιτισμό μας.
     Δεν χρειάζεται μεγάλη διορατικότητα να αντιληφθούμε τους κινδύνους για το μέλλον για τη Μακεδονία μας και την Ελλάδα από τυχόν παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας υπό οποιαδήποτε μορφή, σκέτο ή σύνθετο ή παράγωγο. Και ενώ η φωνή της Ιστορίας βοά για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις» εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες κινδυνεύουμε να γίνομε συγκληρονόμοι του Φιλίππου και του Μέγα Αλέξανδρου με τους Σκοπιανούς, να δεχθούμε ύπαρξη «Μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας, όταν ιστορικά , γλωσσολογικά και εθνολογικά είναι βεβαιωμένο ότι δεν υφίστανται ούτε μακεδονικό έθνος, ούτε μακεδονική γλώσσα γιατί οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα. Ο σφετερισμός λοιπόν του ονόματος «Μακεδονία» δεν αναιρεί την ιστορική πραγματικότητα κάθε δε υποχώρησή μας στο θέμα αυτό συνιστά απεμπόληση της Ιστορίας μας και ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
     Ύστερα από τα παραπάνω καλούμε τους άρχοντες του τόπου, Κυβέρνηση, κόμματα αντιπολίτευσης, τους βουλευτές, την Εκκλησία, την πνευματική ηγεσία, και κάθε Έλληνα πολίτη να αντιληφθούν τους κινδύνους και να μην συναινέσουν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση εφεξής να παύσει να διαπραγματεύεται το όνομα της Μακεδονίας, να μην καλύπτονται πίσω από την άποψη «όνομα έναντι όλων erga omnes», ούτε πίσω από την απαίτηση αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων (το Σύνταγμα μπορεί να αλλάξει στο μέλλον) ούτε να παρασυρθεί σε υποσχέσεις συμμόρφωσης των Σκοπιανών στο μέλλον αρκεί τώρα να τους δοθεί το δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
     Την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας μόνο εμείς έχουμε υποχρέωση και καθήκον να υπερασπιζόμαστε και δεν πρέπει να υποχωρούμε σε πιέσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται και όποιο αντάλλαγμα και αν προσφέρεται.   
Για  το  Δ.Σ. της ΟΜΑΔΑΣ 21 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Καραντζίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου