Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Σουλτανική “δημοκρατία”! Ο Ερντογάν απειλεί την αντιπολίτευση για οικογενειακή offshore

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα «πληρώσει το τίμημα» επειδή κατηγόρησε ορισμένους οικείους του προέδρου ότι μεταβίβασαν εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό εταιρείας offshore.
«Θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτή την πρωτοβουλία», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Την Τρίτη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού (CHP), είχε υποστηρίξει πως έχει στην κατοχή του τραπεζικά παραστατικά που αποδεικνύουν ότι οικείοι του Ερντογάν, μεταξύ των οποίων ένας από τους γιους του, έχουν μεταβιβάσει εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό μιας εταιρείας στο νησί Μαν.
Χθες Τετάρτη ο Ερντογάν απέρριψε στο σύνολό τους τις κατηγορίες αυτές και ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κιλιτσντάρογλου.
Ενδεικτικό του εκνευρισμού του Ερντογάν ήταν ότι χαρακτήρισε σήμερα το CHP «κύριο κόμμα της προδοσίας».
Το περιβάλλον του Ερντογάν υποστήριξε πως τα έγγραφα που αναφέρθηκαν από τον Κιλιτσντάρογλου είναι πλαστά, όμως ο αρχηγός του CHP απάντησε πως πρόκειται για αυθεντικά παραστατικά που του δόθηκαν από «γραφειοκράτες που αγαπούν τη χώρα τους».
Ο Κιλιτσντάρογλου, ένας  πολιτικός χωρίς μεγάλο χάρισμα, έχει επιβληθεί ως ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του Ερντογάν, κυρίως οργανώνοντας την άνοιξη μια μεγάλη «πορεία για τη δικαιοσύνη», η οποία είχε ολοκληρωθεί με μια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
30/11/2017 15:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Άγκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου