Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: Για παραστρατιωτικές ομάδες στην υπηρεσία Ερντογάν κάνει λόγο η αντιπολίτευση


Το φαινόμενο των νέων παραστρατιωτικών ομάδων που έχουν τεθεί στην υπηρεσία του Προέδρου της Τουρκίας, φέρνει στο προσκήνιο η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα κάνει λόγο για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια αιματηρή, εσωτερική αναμέτρηση στην χώρα, στο άμεσο μέλλον.
Με το παραπάνω σκεπτικό, ο βουλευτής του ΡΛΚ, Μουράτ Μπακάν ζητά να πληροφορηθεί γραπτώς από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις νέες φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι οποίες αναγνωρίζονται πλέον επισήμως από το τουρκικό κράτος ως «μη κυβερνητικές οργανώσεις» και «σύλλογοι».
Την είδηση φέρνει στο προσκήνιο ο αντιπολιτευόμενος τύπος της Τουρκίας. Η Τζουμχουριγιέτ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας εμφανίζονται ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες εκφράζουν θαυμασμό και υπακοή στον Πρόεδρο της Τουρκίας.
Μια από αυτές τις οργανώσεις, οι «Λαϊκές Ειδικές Δυνάμεις» πλέον διατηρούν κεντρικά γραφεία στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, στην πλατεία Κιζιλάϊ της Άγκυρας. Η οργάνωση έχει ως κέντρο την Τραπεζούντα και μέχρι σήμερα έχει οργανωθεί σε 22 αστικά κέντρα της Τουρκίας και του εξωτερικού.
Κάποιοι μαχητές της οργάνωσης πολέμησαν στην Συρία. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της οργάνωσης, ο Φατίχ Καγιά έχει λάβει μέρος στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για να εκφράσουν οι Τούρκοι πολίτες την υποστήριξη τους στην κυβέρνηση και να μπλοκάρουν τις εξόδους των στρατοπέδων σε ολόκληρη την Τουρκία.
Οι «Λαϊκές Ειδικές Δυνάμεις» ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έχει κηρύξει τζιχάντ, δηλαδή ιερό πόλεμο και τονίζουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίηση των διαταγών του ηγέτη του τουρκικού κράτους.
Εν τω μεταξύ, στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης εμφανίζονται για πρώτη φορά οχήματα που φέρουν τα εμβλήματα της οργάνωσης. Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο ξεχωρίζουν φωτογραφίες μελών που φέρουν οπλισμό.
Τα παρακλάδια στην Κύπρο
Μέχρι στιγμής η προαναφερόμενη οργάνωση δεν έχει εμφανιστεί στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου. Παρόλα αυτά στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, οι κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης καταβάλλουν προσπάθειες για να οργανώσουν παρόμοιους συλλόγους, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα που πρεσβεύουν τα ίδια εθνικιστικά και μιλιταριστικά ιδεώδη. Αυτό μας επιβεβαιώνουν καλά πληροφορημένες πηγές της Κ στην τ/κ πλευρά.
Οι πηγές μας αναφέρονται στην περίπτωση των Οθωμανικών Εστίων. Πρόκειται για μια οργάνωση, η οποία σε πρώτο πλάνο δεν έχει μιλιταριστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, φέρει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η οργάνωση της στηρίζεται στην οργανωτική δομή των Γκρίζων Λύκων, δανείζεται από αυτήν οργάνωση ιδεολογία και σύμβολα. Οι Οθωμανικές Εστίες εκφράζουν τυφλή υπακοή στις εντολές του Τούρκου Προέδρου και αυτήν την περίοδο οργανώνονται σε διάφορα σημεία της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου