Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ λένε ψέματα σε όλο τον κόσμο

Νέα περίοδο έντασης περνούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας με αφορμή τη σύλληψη του Τούρκου εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείου της Κωνσταντινούπολης. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Μετίν Τολούζ, ο οποίος συνελήφθη στις 4 Οκτωβρίου, είναι για κατασκοπεία και για δραστηριότητες που υπονομεύουν την συνταγματική τάξη της χώρας.
Σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον των κυβερνητών των επαρχιών, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται σε όλο τον κόσμο.
«Κανείς τους δεν ζήτησε να συναντηθεί με τον συνεργάτη τους μετά την σύλληψή του. Χρειάζονται το σχετικό έγγραφο (σ.σ. το κατηγορητήριο). Αυτό δεν θα τους το δώσει το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά το δικαστήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα ανησυχεί σοβαρά για τη διπροσωπία εκείνων που αυτοαποκαλούνται εταίροι της. «Σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο δίνουν υποσχέσεις και εγγυήσεις, αλλά πίσω από την πλάτη μας παίζουν βρώμικα παιχνίδια, τα οποία έχουν αποκτήσει τέτοιο χαρακτήρα που είναι δύσκολο να τα κρύψουν», ανέφερε και για μια ακόμα φορά κατηγόρησε τις ΗΠΑ επειδή εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας.
Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε τις ΗΠΑ και την Τουρκία να επιλύσουν τις διενέξεις τους και να βρουν το συντομότερο δυνατό λύσεις στην κρίση με τις θεωρήσεις εισόδου. Από τις 8 Οκτωβρίου η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία σταμάτησε να δίνει βίζα σε Τούρκους πολίτες, ενώ με τη σειρά της η Τουρκία δεν δίνει πλέον βίζα σε Αμερικανούς. 
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου