Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο βραχίονας σπάει αλλά μένει μέσα στο μανίκι!

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 11 Οκτ 2017    

Ραχμί Τουράν

Ο βραχίονας σπάει αλλά μένει μέσα στο μανίκι!

Με την Αμερική κλιμακώνεται η κρίση της βίζας!
Με την ΕΕ βρισκόμαστε σε διένεξη!
Υπάρχουν αναφορές ότι η γερμανίδα πρωθυπουργός Μέρκελ, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τράμπ, θα υπογράψει αποφάσεις που στοχεύουν στο Τουρκικό έθνος.
Σχεδόν με όλο τον κόσμο βρισκόμαστε σε διαμάχη!
Τι θα γίνει η κατάστασή μας? ρωτάνε.
Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί! Ναι, θα περάσουμε στενάχωρα αλλά με συνεργασία θ’ αντισταθούμε σε όλες τις πιέσεις.
Φυσικά στο σημείο που φθάσαμε, οφείλεται στη λάθος εξωτερική πολιτική και είναι αποτέλεσμα του ότι με όλους τσακωνόμαστε!
Η πολιτική και η διπλωματία είναι μια δουλειά που θέλει λεπτότητα, μυαλό και νοημοσύνη σε πρώτο πλάνο, είναι μια ευαίσθητη τέχνη.
Για χρόνια, εμείς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτές τις ισορροπίες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, δυστυχώς…
Όταν φωνάζουμε: «Έϊ Αμερική, Έϊ Γερμανία, Έϊ Ευρωπαϊκή Ένωση !», ακούμε τον εαυτό μας με τη δική μας φωνή !
* * *
Με αυτήν την λανθασμένη εξωτερική πολιτική, είναι αδύνατο να φτάσουμε σε κάποιο σημείο μία φορά!
Για 6 χρόνια προσπαθήσαμε ναανατρέψουμε τον Άσαντ, τώρα φθάσαμε σε σημείο να τον προστατέψουμε.
Ο Τουρκικός στρατός θα εκκαθαρίσει την πόλη Ίντλιμπ στη Συρία από τους τρομοκράτες και θα κόψει τον Κουρδικό διάδρομο, που εκτείνεται μέχρι τη Μεσόγειο θάλασσα.
Αυτό ήθελε και ο Άσαντ. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι στρατιώτες μας που θα περάσουν τα σύνορα, είναι σαν να κάνουν πόλεμο με τους τρομοκράτες, για να εξυπηρετήσουν τον ηγέτη της Συρίας Άσαντ !
Έε, τι έγινε τώρα?

* * *
Ναι, όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών βημάτων που έγιναν εδώ και χρόνια, όμως… υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα:
Ότι και να γίνει, εμείς είμαστε η Τουρκία, ένα έθνος, στα ίδια χώματα και είμαστε άνθρωποι που μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα..
Κριτικάρουμε τα λάθη, όταν όμως είναι για τη χώρα μας, είναι σαν «το βραχίονα που σπάει αλλά μένει μέσα στο μανίκι» και όποια και αν είναι η κυβέρνηση, εμείς στεκόμαστε από πίσω της (τη στηρίζουμε).
Αυτή η πατρίδα είναι όλων μας… ή θα ενωθούμε και θ’ αντισταθούμε με όλη μας την ψυχή εναντίον της εχθρότητας, των επιθέσεων, των αποκλεισμών, του εμπάργκο κλπ ή θα γίνουμε τροφή στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις !!
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αλληλεγγύη και από την ενότητα δυνάμεων!
Αυτοί που έβαλαν στο κεφάλι μας στενοχώριες και έφεραν την Τουρκία σ’ αυτή τη θέση, θα του ρωτήσουμε για το λογαριασμό, κατά τις εκλογές του 2019



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου