Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

¨Έκτακτη απόφαση  από το Ιράν!
Το Ιράν ανακοίνωσε πως κλείνει τον εναέριο χώρο του για όλα τα αεροσκάφη που προέρχονται από το Β. Ιράκ. Επίσης σταματάει όλες τις πτήσεις από Ιράν προς τις πόλεις Σουλεϊμανίγιε και Έρμπιλ
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν κατά την συνεδρίαση του σήμερα το πρωί , αποφάσισε και απαγόρευσε την χρήση του ιρανικού εναέριου χώρου για όλα τα αεροσκάφη που απογειώνονται από τα εδάφη του Ιρακινου Κουρδιστάν.
Ο Κεϊβάν Χουσρεβί-εκπρόσωπος του συμβουλίου στην δήλωση του σχετικά με το θέμα είπε πως ¨Αποφασίστηκε κάτι τέτοιο διότι παρά τις φιλάνθρωπες πολιτικές προσπάθειες του Ιράν, οι αρμόδιοι του ΙΚΒΥ επέμειναν στο δημοψήφισμα.¨
Ο Χουσρεβί ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Βαγδάτης και πρόσθεσε πως το Ιράν σταμάτησε όλες τις πτήσεις από την χώρα προς το Β.Ιράκ.
Ο εκπρόσωπος Χουσρεβί δήλωσε πως ¨Η βιασύνη κάποιων αξιωματούχων του ΙΚΒΥ θα επιφέρει σοβαρές δυσκολίες για τον κουρδικό λαό, το Ιράκ και την ασφάλεια της περιοχής.
24/9/2017

Σχ: Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το Ιράν άρχισε και αυτό (μετά από την Τουρκία) στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με το Β. Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου