Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΠΟΥΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 Η βουλή των εκπροσώπων των περιφερειων στην Γερμανία απαγόρευσε την οδήγηση οχημάτων από άτομα που φοράνε μάσκα, μπούρκα και νι
Σύμφωνα με την είδηση από την Ντόιτσε Βέλλε-τουρκικά, στην Γερμανία η βουλή των εκπροσώπων των περιφερειών συζήτησε και ενέκρινε τροπολογία η οποία απαγορευει την οδήγηση οχημάτων από οδηγούς που έχουν καλύψει το πρόσωπο τους με τρόπο που δεν διακρίνεται. Σύμφωνα με αυτήν τροπολογία, oι οδηγοί στην Γερμανία παρεμποδίζονται από το να φορέσουν κάποια μάσκα που που καλύπτει όλο το πρόσωπο ή την μύτη ή τα μάτια, ενώ δεν θα μπορούν να βάζουν μπούρκα ή νικιάμπ (μαντήλα με πέπλο). Προβλέπεται πως θα υπάρχει πρόστιμο 60 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τον νόμο .
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τους οδηγούς μοτοσυκλετών που είναι υποχρεωμένοι να φοράνε το κράνος. Επίσης δεν απαγορευεται η απλή μαντίλα, τα τατουάζ και τα τρυπήματα.
……………….
Το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμανων Γερμανίας σχολίασε πως η απόφαση αυτή είναι ¨ένα ολίσθημα προς τα δεξιά¨. Ο Νουρχάν Σοϊκάν – αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου αυτού είπε πως παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση να θεωρουνται οι μουσουλμάνοι ως απειλή, πρόσθεσε πως αυτή η δεξιόστροφη τάση τους καταπιέζει και ότι αυτή η τάση είναι ακόμη πιο σαφής στην προεκλογική περίοδο. Ο Σοϊκάν είπε πως δεν υπήρχε ανάγκη για κάποια τέτοια ρύθμιση στην κίνηση των οχημάτων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεια που να δείχνουν πως γυναίκες που φορούσαν μπούρκα ή νικιάμπ προκάλεσαν ατυχήματα. Πρόσθεσε πως αυτή η ρύθμιση περισσότερο από θέματα ασφάλειας, αποτελεί μια πολιτική συμβόλων.
Στην Γερμανία δεν υπάρχει καμία γενική απαγόρευση της μπούρκας για όλους τους δημόσιους χώρους. Αλλά υπάρχει μια εν μέρει απαγόρευση σχετικά με τμήμα των  δημόσιων χώρων.  Σύμφωνα με αυτή την νομοθεσία οι δημόσιοι λειτουργοί κατά την ωρα της εκτέλεσης των καθηκόντων τους απαγορεύεται αν φοράνε ρούχα που ακλύπτουν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου το πρόσωπο τους. Ο νόμος τον Απρίλιο ψηφίστηκε παρά την αντίθεση του κόμματος των Πρα΄σινων και της Αριστεράς, με τις τις ψήφους της Χροστιανικής Ένωσης και των σοσιαλδημοκρατών.

23/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου