Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Συμφωνία για την παροχή ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 στην Τουρκία

Η σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικού πυραύλου S-400 στην Τουρκία βρίσκεται στα τελικά στάδια, αλλά δεν έχει ακόμη υπογραφεί ή τεθεί σε ισχύ, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Rosoboronexport, αποσύροντας την προηγούμενη δήλωση που δημοσίευσε η RIA Novosti.

Η σύμβαση για την προμήθεια της Τουρκίας με S-400 είναι έτοιμη, αλλά δεν έχει υπογραφεί ή τεθεί σε ισχύ, "δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport Aleksey Mikheev στους δημοσιογράφους την Τρίτη, προσθέτοντας ότι" οι εργασίες συνεχίζονται, παραμένουν τεχνικά ζητήματα ".

Νωρίτερα η RIA Novosti ανέφερε στον Μιχαήλ ότι "η σύμβαση έχει υπογραφεί, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ".

Η Ρωσία και η Τουρκία συζητούν την σύμβαση από τον Νοέμβριο του 2016, με κορυφαίους αξιωματούχους από τις δύο χώρες να επιβεβαιώνουν επανειλημμένα ότι η συμφωνία έχει «συμφωνηθεί» και έφτασε «στο τελικό σημείο απόφασης».

Το ρωσικό σύστημα S-400 είναι ικανό να καταρρίπτει αεροσκάφη σε κλίμακα μέχρι 400 χιλιόμετρα και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Μπορεί να εμπλέξει μέχρι και 36 στόχους ταυτόχρονα και μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορους τύπους πυραύλων για διαφορετικούς στόχους. Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη λάβει την πιο εξελιγμένη παρτίδα των πυραύλων για το S-400, ικανό να πυροβολεί στόχους στο κοντινότερο χώρο, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα ήταν "έτοιμη" να προμηθεύσει την Άγκυρα με το σύστημα S-400.
"Συζητήσαμε για τη δυνατότητα πώλησης του S-400 [στην Τουρκία]. Είμαστε έτοιμοι για αυτό ", δήλωσε ο Πούτιν. "Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτά τα νεότερα και πιο αποδοτικά συστήματα. Ο Πρόεδρος [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν και οι στρατιώτες των χωρών μας το γνωρίζουν. "

https://www.rt.com/news/400524-s400-russia-turkey-deal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου