Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Έγγραφα με αποκαλύψεις για όπλα από τη Δύση σε τζιχαντιστές μέσω “διπλωματικών πτήσεων”!

Για διπλωματικές πτήσεις με τις οποίες μεταφέρεται βαρύς οπλισμός κάνει λόγο σ΄ ένα αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ η δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva, σε ρεπορτάζ της που δημοσιεύεται στο trub.bg της Βουλγαρίας. Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από πλήθος αποκαλυπτικών εγγράφων,τα οποία όπως γράφει ήρθαν στην κατοχή της από ανώνυμη πηγή,μέσω twitter.
Η δημοσιογράφος βρήκε κάποια απ΄ αυτά τα όπλα στο Χαλέπι της Συρίας, στη κατοχή φανατικών ισλαμιστών! Από εκεί είναι η φωτογραφία της.Οι περιπτώσεις που όπλα που μεταφέρθηκαν μ΄ αυτές τις “διπλωματικές πτήσεις” βρέθηκαν σε χέρια φανατικών ισλαμιστών είναι αρκετές όπως υποστηρίζει στο ρεπορτάζ της.
Σύμφωνα μ΄ όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της έχουν γίνει τουλάχιστον 350 “διπλωματικές πτήσεις” με την αεροπορική εταιρεία Silk Way Airlines,μια εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν .Τα όπλα μεταφέρθηκαν σε διάφορες περιοχές όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις,τα τελευταία 3 χρόνια.
Στα στοιχεία που επικαλείται και ορισμένα τα δημοσιεύει υπάρχουν οι επικοινωνίες του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας με τη πρεσβεία της χώρας στο Αζερμπαϊτζάν και έγγραφα για πτήσεις στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας ή προσγειώσεις αεροσκαφών που μετέφεραν όπλα . Οι πτήσεις σύμφωνα με τα έγγραφα κατέληγαν σε πολλές χώρες και κατονομάζει τις ΗΠΑ,τη Σαουδική Αραβία,τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Τουρκία.
Σύμφωνα με τα έγγραφα η Silk Way Airlines πρόσφερε “διπλωματικές πτήσεις” σε ιδιωτικές εταιρείες όπλων από τις ΗΠΑ,τα Βαλκάνια και το Ισραήλ που εξυπηρετούσαν τη Σαουδική Αραβία,τα ΗΑΕ και τις στρατιωτικές δυνάμεις Γερμανίας και Δανίας στο Αφγανιστάν και της Σουηδίας στο Ιράκ. Οι διπλωματικές πτήσεις εξαιρούνται από ελέγχους και φόρους που σημαίνει όπως γράφει η δημοσιογράφος πως η Silk Way μετέφερε ελεύθερα και ανεξέλεγκτα τόνους όπλων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Όπως γράφει πολλές χώρες έκαναν τα στραβά μάτια σ΄ αυτές τις πτήσεις.Μεταξύ αυτών αναφέρει και την Ελλάδα.
Τι γράφει στο ρεπορτάζ της η Dilyana Gaytandzhieva:
Τουλάχιστον 350 διπλωματικές πτήσεις της Silk Way Airlines (κρατικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν) μεταφέρουν όπλα για πολεμικές συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια. Τα κρατικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν μεταφέρουν δεκάδες τόνους βαρέων όπλων και πυρομαχικών που κατευθύνονται προς τρομοκράτες υπό την κάλυψη διπλωματικών πτήσεων.
Τα έγγραφα που αφορούν την Silk Way Airlines στάλθηκαν σε εμένα από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Twitter – Anonymous Bulgaria.
Τα αρχεία που διάρρευσαν περιλαμβάνουν αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία.
Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η Silk Way Airlines προσέφερε διπλωματικές πτήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και κατασκευαστές όπλων από τις ΗΠΑ, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ, καθώς και σε δυνάμεις  της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ειδικής Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) και τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας και της Δανίας στο Αφγανιστάν και της Σουηδίας στο Ιράκ.
Οι διπλωματικές πτήσεις απαλλάσσονται από ελέγχους, αεροπορικούς λογαριασμούς και φόρους, πράγμα που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη Silk Way μεταφέρουν ελεύθερα εκατοντάδες τόνους όπλων σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο χωρίς έλεγχο. Προσγειώνονταν μερικές ώρες μέχρι και μια μέρα σε ενδιάμεσους προορισμούς  χωρίς προφανή λόγο,όπως η ανάγκη να ανεφοδιάζονται με καύσιμα τα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς περί επικίνδυνων εμπορευμάτων της Ένωσης Διεθνών Αερομεταφορών (IATA), οι εταιρείες που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα απαγορευμένα για αεροπορική μεταφορά από πολιτικά αεροσκάφη πρέπει να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής για τη μεταφορά τους.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν έχει στείλει οδηγίες στις πρεσβείες του στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ζητήσουν διπλωματική διευκόλυνση για τις πτήσεις της Silk Way Airlines.Οι πρεσβείες απέστειλαν διπλωματικά αιτήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών της αντίστοιχης χώρας για να ζητήσουν τέτοια εξαίρεση. Το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε επιστολή υπογεγραμμένη από τις τοπικές αρχές πολιτικής αεροπορίας με την οποία απαλλάσσεται η μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Οι αιτήσεις για διπλωματικές διευκολύνσεις  περιείχαν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο και την ποσότητα των επικίνδυνων εμπορευμάτων – βαριά όπλα και πυρομαχικά.Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές πολλών χωρών (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα κ.λπ.) έχουν κλείσει τα μάτια και έχουν επιτρέψει διπλωματικές πτήσεις για τη μεταφορά όλων αυτών των όπλων που εκτελούνται από πολιτικά αεροσκάφη για στρατιωτικές ανάγκες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IATA, δεν επιτρέπεται η μεταφορά στρατιωτικού φορτίου από πολιτικά αεροσκάφη.Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο , η Silk Way Airlines υπέβαλε αίτηση για διπλωματική απαλλαγή μέσω τοπικών υπηρεσιών.
H ΗΠΑ στέλνει όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων
Μεταξύ των κυριότερων πελατών των υπηρεσιών “διπλωματικών πτήσεων για όπλα” που παρέχει η Silk Way Airlines είναι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες προμηθεύουν όπλα στον αμερικανικό στρατό και την αμερικανική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων. Το κοινό στοιχείο στις περιπτώσεις αυτές είναι ότι όλοι προμηθεύουν τυποποιημένα όπλα εκτός των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, τα όπλα δεν χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το μητρώο των ομοσπονδιακών συμβάσεων, τα τελευταία 3 χρόνια οι αμερικανικές εταιρείες έλαβαν συνολικά 1 δισεκατομμύρια δολάρια από συμβάσεις στο πλαίσιο ειδικού κυβερνητικού προγράμματος των Η.Π.Α. για μη τυποποιημένες προμήθειες όπλων εκτός ΗΠΑ. Όλοι τους χρησιμοποιούσαν την Silk Way Airlines για τη μεταφορά όπλων.Σε μερικές περιπτώσεις, όταν η Silk Way δεν είχε αεροσκάφη, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν μεταφέρουν το στρατιωτικό φορτίο, αν και τα όπλα δεν έφτασαν ποτέ στο Αζερμπαϊτζάν.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Πρεσβεία περιλαμβάνουν συγκλονιστικά παραδείγματα μεταφοράς όπλων. Εν προκειμένω: στις 12 Μαΐου 2015, ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν μετέφερε 7,9 τόνους PG-7V και 10 τόνους PG-9V στον υποτιθέμενο προορισμό μέσω της διαδρομής Burgas (Βουλγαρία) -Incirlik (Τουρκία) – Nasosny (Αζερμπαϊτζάν).Ο αποστολέας ήταν η αμερικανική εταιρεία Purple Shovel, και ο παραλήπτης – το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα, το στρατιωτικό φορτίο εκφορτώθηκε στη στρατιωτική βάση Incirlik και δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη. Τα όπλα πωλήθηκαν στο Purple Shovel από την Alguns της Βουλγαρίας και κατασκευάστηκαν από το στρατιωτικό εργοστάσιο VMZ της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με το μητρώο ομοσπονδιακών συμβάσεων, τον Δεκέμβριο του 2014 η USSOCOM υπέγραψε σύμβαση ύψους 26,7 εκατομμυρίων δολαρίων με το Purple Shovel. Η Βουλγαρία χαρακτηρίστηκε ως χώρα προέλευσης των όπλων.
Στις 6 Ιουνίου 2015 ένας 41χρονος Αμερικανός ο Francis Norvello, υπάλληλος της Purple Shovel, σκοτώθηκε από έκρηξη όταν μια βόμβα εξεράγη  σε στρατιωτική περιοχή κοντά στο χωριό Anevo στη Βουλγαρία. Δύο άλλοι Αμερικανοί και δύο Βούλγαροι τραυματίστηκαν επίσης.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βουλγαρία ανακοίνωσε  ότι ήταν  εργολάβοι των Η.Π.Α. σε στρατιωτικό πρόγραμμα για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει μετριοπαθείς “επαναστάτες” στη Συρία. Αυτό οδήγησε τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Σόφια να αποσυρθεί αμέσως από τη θέση του.
Τα ίδια όπλα με αυτά που προμηθεύει το Purple Shovel δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους μετριοπαθείς επαναστάτες στη Συρία.Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, στη μάχη του Χαλεπίου ως ανταποκριτής  βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης, βρήκα και κινηματογραφήσα 9 υπόγειες αποθήκες γεμάτες βαριά όπλα με  χώρα προέλευσης τη Βουλγαρία. Χρησιμοποιήθηκαν από το μέτωπο Al Nusra (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που χαρακτηρίζεται από τον ΟΗΕ ως τρομοκρατική οργάνωση).
Ένας άλλος ανάδοχος των Η.Π.Α. που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα για στρατιωτικές προμήθειες εκτός ΗΠΑ είναι η Orbital ATK. Αυτή η εταιρεία έλαβε 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πληροφορίες για το είδος των όπλων και για σε ποιους παρέχονται τα όπλα αυτά ταξινομούνται.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Orbital ATK μετέφερε όπλα σε 6 διπλωματικές πτήσεις Silk Way Airlines τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 με τη διαδρομή Baku (Αζερμπαϊτζάν) -Tuzla (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) -Baku-Kabul (Αφγανιστάν). Τα όπλα εξήχθησαν από την IGMAN j.j. Konjic, (Βοσνία και Ερζεγοβίνη) μετά από ανάθεση από την Orbital ATK. Ο παραλήπτης ήταν η  Αστυνομία του Αφγανιστάν.Είναι ενδιαφέρον ότι όλες αυτές οι διπλωματικές πτήσεις με όπλα είχαν προσγειώσεις και στάση 7 ωρών και 30 λεπτών στο Μπακού πριν από τον τελικό προορισμό τους – το Αφγανιστάν.
Στρατιωτικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν μεταφέρουν 282 τόνους φορτίου (PG-7VL και άλλες χειροβομβίδες) σε 10 διπλωματικές πτήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 με προορισμό Μπακού-Ριέκα (Κροατία) . Ο αποστολέας ήταν το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και ο παραλήπτης – Culmen International LLC, ΗΠΑ.Αυτή η ίδια εταιρεία έχει συνάψει δύο συμβάσεις (47 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία ) μαζί με άλλους εργολάβους για προμήθειες όπλων εκτός ΗΠΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2016 και 19 Απριλίου 2017 αντίστοιχα…
Το αναλυτικό ρεπορτάζ με λεπτομερείς περιγραφές των ύποπτων πτήσεων,αλλά και τα έγγραφα μπορείτε να τα διαβάσετε ολόκληρο  ΕΔΩ.
http://www.militaire.gr/%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου