Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Το Ισραήλ θέλει άμεση οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ για να ξεκινήσει η κατασκευή του East Med.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Το Ισραήλ θέλει άμεση οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ για να ξεκινήσει η καταhttp://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Χθες, το ισραηλινό ΥΠΕΞ ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
     «Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επεσήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.
    Ουδέποτε στο παρελθόν το Ισραήλ είχε μιλήσει για τουρκική εισβολή. Σημειώνεται ότι προ ενός μηνός το Ισραήλ διεξήγαγε μεγάλες ασκήσει με την κυπριακή Εθνοφρουρά στο όρος Τρόοδος με αντικείμενο την ανακατάληψη χωριού που έχει υποστεί εισβολή από τον κατοχικό Στρατό.
    Όσο για τις ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία δεν έχουν σε ιδιαίτερη υπόληψη την Τουρκία τελευταία. Οι δε ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «Κουρδιστάν» στο Κουρδόφωνο υπογάστριο της Τουρκίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εδαφική της ακεραιότητα.
    Είναι σαφές ότι κάτι κινείται και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να λήξει το θέμα της ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.
.http://roykoymoykoy.blogspot.gr/2017/07/east-med.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου