Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Στην Ελλάδα ως προσκυνητές !!!!:Ιωσήφ Στάλιν-Αποφθέγματα, και τα ΟΧΙ των Αρχηγών που θέλουν να τους εμπλέξουν με Κόμματα

Είναι εντυπωσιακή η ωμότητα  αλλά & ο ρεαλισμός  των αποφθεγμάτων του που ωστόσο αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα, τους στόχους, τις μεθόδους & το αποτέλεσμα της πολιτικής του.

Αποφθέγματα του Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953 , Σοβιετικός ηγέτης
Ο Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Στάλιν ( Иосиф Виссарионович Сталин), ψευδώνυμο του Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι έγινε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (Κ.Κ.Σ.Ε) το 1922, μετά το θάνατο του Λένιν, επικρατώντας του Λέοντα Τρότσκι..
Στη δεκαετία του '30 ο Στάλιν εξάλειψε κάθε πολιτική αντιπολίτευση μέσω ενός συστήματος βίας, τρομοκρατίας και εσωτερικής εξορίας, και παγίωσε την εξουσία του την εποχή της Μεγάλης Εκκαθάρισης (1936-1938).
Υπήρξε από τους πιο σκληρούς δικτάτορες της παγκόσμιας ιστορίας αλλά η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην εκβιομηχάνιση της Σοβιετικής Ένωσης και στην νίκη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφορισμοί
Όταν νικήσουμε, θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροί, στη Γιουγκοσλαβία ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές.  

Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει να συζητούν, γι’ αυτό αλληλοσφάζονται.  

Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι τραγωδία. Η εξόντωση εκατομμυρίων είναι στατιστική. 

Εμείς οι κομμουνιστές δεν είμαστε κοινοί άνθρωποι. Είμαστε φτιαγμένοι από άλλη πάστα.
(στον επικήδειο του Λένιν)

Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα. 

Η εκπαίδευση είναι ένα όπλο, οι συνέπειες του οποίου εξαρτώνται από το ποιος το κρατά στα χέρια του και σε ποιον το έχει στραμμένο.  

Η ευγνωμοσύνη είναι μια αρρώστια από την οποία υποφέρουν τα σκυλιά.

Αν ένας υπουργός εξωτερικών αρχίζει να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου μια «συμφωνία ειρήνης», πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη παραγγείλει νέα θωρηκτά και αεροπλάνα.

Η χαρά είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκείνος που θέλει να είναι ηγέτης πρέπει συνεχώς να πολεμά σε δυο μέτωπα: μ’ αυτούς που καθυστερούν και μ’ αυτούς που προηγούνται. Στο Σοβιετικό στρατό χρειάζεται περισσότερο θάρρος να υποχωρήσεις παρά για να επιτεθείς. 


Οι ιδέες είναι πιο ισχυρές από τα όπλα. Δεν θα επιτρέπαμε στους εχθρούς μας να έχουν όπλα & γιατί επομένως θα έπρεπε να τους επιτρέψουμε να έχουν ιδέες;  Το Κράτος είναι ένα όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης, που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την αντίσταση αυτών που είναι αντίθετοι σε αυτήν την τάξη.  


Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών.  Η Μεγάλη Βρετανία προμήθευσε χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν χρήμα και η Σοβιετική Ένωση προμήθευσε αίμα.
(στον Β’ Παγκόσμιο…)

" Πόσες μεραρχίες έχει ο Πάπας" Ρώτησε ο Στάλιν τον Τρούμαν στην διάσκεψη του Πότσδαμ το 1945

Κάποιοι θέλουν ξανά “κόμμα στρατιωτικών” και κάνουν “πρέσινγκ” σε Αρχηγούς που λένε ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου