Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αμερικανικό φυσικό αέριο θέλει να πουλήσει ο Τραμπ

Αμερικανικό φυσικό αέριο θέλει να πουλήσει ο Τραμπ σε Ευρώπη και Βαλτική
Στόχος του, ο περιορισμός της πολιτικής επιρροής του ρωσικού κράτους στους άλλοτε δορυφόρους του
Με όπλο την αυξανόμενη παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ και στόχο να περιορίσει την πολιτική επιρροή της Ρωσίας στους άλλοτε δορυφόρους της των σοβιετικών χρόνων, ο Ντόναλντ Τραμπ θα προτείνει αύριο στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και εκείνες της Βαλτικής τη μεταφορά του μέγιστου δυνατού όγκου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ στην επικράτειά τους. Τις προτάσεις του θα παρουσιάσει στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο της Συνόδου των Τριών Θαλασσών, όπως αποκαλείται, καθώς οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν συνορεύουν με κάποια από τις τρεις θάλασσες: Αδριατική, Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα.
Μεταξύ των χωρών της Συνόδου των Τριών Θαλασσών είναι οι Πολωνία, Αυστρία, Ουγγαρία αλλά και οι χώρες της Βαλτικής που έχουν κατά καιρούς βρεθεί σε δεινή θέση, όταν η Μόσχα έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην καρδιά του χειμώνα. Στόχος της Συνόδου των Τριών Θαλασσών είναι η επέκταση των ενεργειακών υποδομών στο έδαφός τους και ειδικότερα η κατασκευή τερματικών σταθμών LNG και αγωγών φυσικού αερίου.
Έτσι, ενώ βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι έρευνες για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στις αμερικανικές εκλογές και ενώ τελεί υπό διαμόρφωση η πολιτική του Αμερικανού προέδρου προς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου