Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου η ¨βραδιά Τσαγιού¨ που οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Σέτσεκ(Χίλια).
……….
Μεταξύ των μετεχόντων ήταν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί και η σύζυγος του Χούλια Ακιντζί, οι υποπρόξενοι Οσμάν Σαχίν και Νταβούτ Οτζάκ, ο πρόεδρος του DΕΒ Τσαβούς, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, οι αντιδήμαρχοι Ισμαήλ Μολλά και Αχμέτ Κασάπ, ο σύμβουλος της τοπικής κοινότητα Κέχρου Αλή Χασεκί, ο δήμαρχος Μύκης Τζαμίλ Καμπζά, ο κοινοτάρχης του Σιδηροχωρίου-δήμου Σουφλίου Μεχμέτ Μποσταντζί, ο προεδρος του συλλόγου Τσινάρ από Ξάνθη Τζεγίζ Ομέρ, ο Γ.Γ. της GTGB Νιχάτ Μπίμπασι, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φολκλορικού Συλλόγου Σαπών Οζγκιούρ Γιουσούφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ, η Γ.Γ. της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, εκπρόσωποι της ΤΕΞ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Σαλίχ Αχμέτ με το μέλος του Δ.Σ. Χακκί Χατζί, ο πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικικού Συλλόγου Χίλια Μεσούτ Σερίφ…….
Η εκδήλωση άρχισε με ομιλίες . Αρχικά μίλησε ο Μεσούτ Σερίφ-πρόεδρος του συλλόγου Χίλια. Ακολούθως πήρε τον λόγο ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, που δεν άφησε μόνο του τον λαό της περιοχής και μιλώντας χαιρέτισε τους ομογενείς.
Στις ομιλίες που έγιναν δόθηκαν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας.
………………….
23/7/2017
Σχ: Η βραδιά αυτή κατά την γνώμη μας ήταν μια ακόμη απόπειρα του πρόξενου να γεφυρώσει τα αγεφύρωτα μεταξύ σουννιτών και αλεβιτών στην περιοχή. Ο διαχωρισμός βέβαια που κάναμε είναι κάπως σχηματικός. Δηλαδή στην περιοχή εκεί φυσικά και υπάρχουν οικογένειες αλεβιτών που υποστηρίζουν την προξενική-σουννιτική γραμμή που θέλει να επιβληθεί πάνω στους αλεβίτες. Λόγω κάποιων συμφερόντων. Σπίτι στην Τουρκία, παιδί που σπουδάζει στην Αδριανούπολη κ.α….
Το άγχος μάλιστα του πρόξενου φαίνεται και από το ότι ήρθαν στην περιοχή άτομα όπως ο δήμαρχος Καμπζά που θελει 3 ώρες για να έρθει ο άνθρωπος από τον δήμο του! Και προφανώς δεν είναι ότι δεν είχε τίποτε καλύτερο να κάνει εκείνη την ώρα… 
Το θέμα είναι ότι και στην ελληνική επικράτεια οι ισλαμιστές κυβερνώντες της Τουρκίας προσπαθούν να καπελώσουν μαι καθαρά θρησκευτική γιορτή όπως το Χίλια. Με δεδομένη πάντως την κινητοποίηση και τα έξοδα η συμμετοχή ήταν ….τράτζικ. Διότι όταν φέρνεις κόσμο από όλη την Θράκη και έχεις τελικά 100 άτομα, ε μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την συμμετοχή του κόσμου της περιοχής…
Δείτε μερικές φωτογραφίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου