Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μοναδικό εύρημα στο βυθό της Ικαρίας

Πρόκειται για το δικινητήριο βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Μάρτιν Μπάλτιμορ, το οποίο είχε καταπέσει στη θάλασσα το 1945. Είναι το μοναδικό του τύπου που διασώζεται παγκοσμίως

Ένα δικινητήριο επιθετικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος, τύπου Μάρτιν Μπάλτιμορ (Martin Baltimore), το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Ικαρίας το 1945, ενώ είχε πορεία προς τη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε κοντά στον οικισμό του Μαγγανίτη και σε βάθος 16 μέτρων.
Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγίου της ΕΡΤ, το αεροπλάνο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ η εύρεσή του προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σε όλο τον κόσμο έχουν κατασκευαστεί 1.500 τέτοια αεροσκάφη και μέχρι σήμερα δεν έχει διασωθεί κανένα παρά μόνο το συγκεκριμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=iQCnTEhOj7Y&feature=youtu.be

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο χαρτογραφήθηκε και φωτογραφήθηκε, ενώ η πρωτοβουλία, αλλά και η όλη προσπάθεια, ανήκει στον πρώην πρόεδρο αυτοδυτών Σάμου Αλέξανδρο Μαλαγάρη που σε συνεργασία με το Στέλιο Δεμερτζή πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν στην Ικαρία, έκαναν τις απαραίτητες καταδύσεις και συνέλλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP Photo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου