Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κατηγορία από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία για σχέσεις με την Αλ Κάιντα: ¨Κάποιοι στρέφουν αλλού το πρόσωπο τους¨

Ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τον αγώνα ενάντια στην ISIS Μπρετ Μαγκάρκ, ανέφερε ότι στην Ιντλίμπ της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα δημιουργήθηκαν δομές της Αλ Κάιντα.
Ο Μαγκάρκ περιέγραψε πως ο βοηθός του Αιμάν αλ Ζαουάχρι- ηγέτη της Αλ Κάιντα πήγε στην Ιντλίμπ.και αναρωτήθηκε ” Για ποιόν λόγο και πως μπόρεσε και πήγε; Γιατί συμβαίνει αυτό; Πως μπορούν και φτάνουν εκεί; ” .
“Η περιοχή δίπλα στα τουρκικά σύνορα είναι χώρος-καταφύγιο της Αλ Κάιντα”
Σύμφωνα με την είδηση από την Φωνή της Αμερικής, ο Μαγκάρκ ανέφερε πως η περιοχή εκεί έχει καταστεί το μεγαλύτερο καταφύγιο της Αλ Κάιντα από την εποχή της 11/9 και εντεύθεν, ενώ για το πέρασμα των μελών της ISIS στην Συρία, χωρίς να την ονομάσει έριξε το φταίξιμο στην Τουρκία : “Το ότι κάποιοι εταίροι μας την ώρα που περνάνε χιλιαδες όπλα και ξένοι μαχητές, στρέφουν αλλού το πρόσωπο τους, ενδέχεται να μην είναι και η καλύτερη προσέγγιση. Η Αλ Κάιντα επωφελήθηκε πολύ από αυτό. Αυτή την στιγμή δίπλα στα τουρκικά σύνορα υπάρχει ένας χώρος καταφύγιο της Αλ Κάιντα. Για αυτόν τον λόγο φυσικά και θα συζητήσουμε αυτό το θέμα με τους Τούρκους.”
…………
Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε “Κατηγορείτε την Τουρκία για την ύπαρξη της Αλ Κάιντα στην Ίντλιμπ;” , ο Μαγκάρκ απάντησε πως “Αυτό αποτελεί πρόβλημα για την Τουρκία, πρόβλημα για τις ΗΠΑ, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας. Στον αγώvα ενάντια σε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να εργαστούμε μαζί με την Τουρκία πολύ στενά.
Diken 29/7/2017
Σχ: Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Τουρκία κρυφό καμάρι. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα αντάρτικο στην βόρεια Συρία πλην του κουρδικού, που δεν βοηθιέται ΚΑΙ από το καθεστώς Ερντογάν…
http://tourkikanea.gr/2017/07/suriye-224/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου