Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Aποκαλυπτήρια Μνημείου για τα τέσσερα θύματα του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

Μνημείο πεσόντων για τα τέσσερα θύματα του ελικοπτέρου στοΣαραντάπορο Ελασσόνας
Φόρο τιμής στους αξιωματικούς Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμου, Δημοσθένη Γούλα και Κωνσταντίνο Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου, στις 19 Απριλίου 2017, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, απέδωσε σήμερα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, με τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της συντριβής.

Σε μια λιτή τελετή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, δόθηκε τιμητικά ο βαθμός του αντιστράτηγου στους αδικοχαμένους αξιωματικούς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, στη προσφώνησή του από το σημείο του μνημείου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως μαζί με τις οικογένειες «πενθούν και οι ένοπλες δυνάμεις».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολλές και υπολογίσιμες» διαβεβαιώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις είναι ετοιμοπόλεμες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».
«Από τη θέση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις. Και αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο προσωπικό μας. Στον καθημερινό αγώνα που δίνει το προσωπικό μας σε στεριά θάλασσα και αέρα. Μας είναι πάρα πολύ πολύτιμοι όλοι οι άντρες και όλες οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ανθρώπους με τον επαγγελματισμό, τα προσόντα και την ευσυνειδησία του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, τα οποία έδειξαν κατά την σταδιοδρομία τους» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ σοβαρά τραυματίσθηκε η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου