Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΝΑΤΟϊκή βάση στην Βουλγαρία με 25.000 Στρατιώτες

Τεράστια ΝΑΤΟϊκή βάση στην Βουλγαρία με 25.000 Στρατιώτες και σχέδιο χερσαίας επίθεσης σε Κριμαία-Υπερδνειστερία!



  Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν  ήδη μια τεράστια βάση εφοδιασμού  σε βουλγαρικό έδαφος όπως ανακοινώνουν,  στην οποία θα μετασταθμεύσουν λόγο νατοϊκής άσκησης  25 000 Αμερικανοί στρατιώτες, με στόχο προφανώς την Κριμαία αλλά και την  Υπερδνειστερία, που αποτελούν δύο «καυτά σημεία» στην περιοχή .
    Της δίνουν το χαρακτήρα της προσωρινής , αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, ειδικά τώρα που η Μαύρη θάλασσα είναι ο στόχος του ΝΑΤΟ.
    Αυτό ανακοινώθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σόφια. Το κέντρο εφοδιασμού για την υποστήριξη νατοϊκών δυνάμεων  θα κατασκευαστεί  κοντά στο έδαφος της πόλης  Nikolovo δίπλα στον Δούναβη.
    Η κατασκευή του έχει σχέση με την επερχόμενη νατοϊκή άσκηση  «Dragon Guardian 2017», ως τμήμα της πολυεθνικής άσκησης «Saber Guardian – 2017».
    Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 – 20 Ιουλίου  2017 στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Την ευθύνη διεξαγωγής και την διοίκηση της ασκήσεως θα έχει ο Αμερικανός διοικητής των δυνάμεων  των ΗΠΑ στην Ευρώπη και θα περιλαμβάνει περίπου 25.000 στρατιώτες από 22 συμμαχικές χώρες.
    Η Βουλγαρία, ως χώρα υποδοχής της άσκησης θα προσφέρει όλες τις υποδομές και δώσει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την ομαλή διεξαγωγή της.
    Στο πλαίσιο τώρα της πολυεθνικής άσκησης Saber Guardian – 2017 στο βουλγαρικό έδαφος θα υλοποιηθούν  αρκετά ολοκληρωμένες ασκήσεις, από εκατοντάδες μέλη των  ειδικών δυνάμεων με υλοποίηση ρεαλιστικών σεναρίων και με την χρήση εναέριων μέσων.
    Η ουσία είναι ότι η Βουλγαρία καθίσταται η κυρίαρχος βάση του ΝΑΤΟ  στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ως μέρος ενός προγράμματος για την από κοινού κατάρτιση της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (USEUCOM)και των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.
    Οι Ρώσοι από την δική τους πλευρά μετακινούν συνεχώς δυνάμεις και πυραυλικά συστήματα στην Χερσόνησο της Κριμαίας διότι διαβλέπουν τις επιθετικές προθέσεις του ΝΑΤΟ για την περιοχή.
    Όλα τα αντιαεροπορικά συντάγματα ( κατά το ρωσικό πρότυπο) πυραύλων S-400 “Triumph” της αποκαλούμενης  νότιας στρατιωτικής περιοχή (YUVO) έχουν στρέψει τα ραντάρ τους στην Κριμαία, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού .
    Οι συνεχιζόμενες απειλές από την Ουκρανία,  τις ΗΠΑ, την Γερμανία και την Δύση γενικότερα που μιλάνε για επανάκτηση της Κριμαίας, έχουν θορυβήσει την Μόσχα που λαμβάνει τα μέτρα της.
    Μάλιστα Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι σε περίπτωση πολέμου η Ρωσία θα  προελάσει προς την περιοχή Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ μόνη της, με δύναμη γύρω στους 26.000 στρατιώτες και εκατοντάδες άρματα μάχης   Σκοπός η δημιουργία «διαδρόμου» από την Κριμαία στην Υπερδνειστερία με ταυτόχρονη επίθεση και στην περιφέρεια της  Οδησσού η οποία θα σήμαινε αυτομάτως απαίτηση περίπου 46.000 στρατιωτών, γνωρίζοντας το πως θα αντιδράσει η Μόσχα .
Η απάντηση ήρθε κατευθείαν από το Κρεμλίνο:
     «Ολόκληρος ο οπλισμός της δύναμης αεράμυνας της Σεβαστούπολης, Θεοδοσίας έχει αντικατασταθεί με το πυραυλικό σύστημα  S-400 Triumph. Το προσωπικό των  συνταγμάτων  πέρασε με επιτυχία την επανεκπαίδευση από τον  Αύγουστο του περασμένου έτους, ως μέρος του σχεδίου SKSHU» με την εκτεταμένη εκπαίδευση εκτοξεύσεων πυραύλων», αναφέρει η ανακοίνωση .
    Το ΝΑΤΟ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αλλά με χιλιάδες αποχρώσες ενδείξεις ετοιμάζεται να εισβάλει στην Α.Ουκρανία με σκοπό να πιέσει την Ρωσία «μέχρι εκεί που δεν παίρνει».
    Την ίδια περίοδο υπάρχουν πληροφορίες από την Μόσχα και την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU που αναφέρουν εν εξελίξει σχέδιο ανάφλεξης στο Ναγκόρνο με την βοήθεια του Ισραήλ και των ΗΠΑ,  οι οποίες θα προμηθεύσουν με εξελιγμένα όπλα το Αζερμπαϊτζάν στην προσπάθεια αυτή.  
    Μια μεγάλη  «φωτιά» στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας μαζί με ταυτόχρονη αναβάθμιση του πολέμου της Ουκρανίας  σε συνδυασμό με εξέγερση των Τσετσένων στον Καύκασο θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση ( σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου) στην αχανή ρωσική επικράτεια .
    Ο λόγος αφορά την πλήρη ενεργοποίηση των πολλών και "σκοτεινών" κύκλων στις ΗΠΑ, οι οποίοι επιδιώκουν την μετωπική σύγκρουση με την Ρωσία του Πούτιν ενώ ο Τραμπ στην Αμερική αλλάζει τροπάριο και στοχοποιεί την Ρωσία προφανώς υποκύπτοντας και αυτός στην νέα τάξη πραγμάτων.
Τεράστια ΝΑΤΟϊκή βάση στην Βουλγαρία με 25.000 Στρατιώτες και σχέδιο χερσαίας επίθεσης σε Κριμαία-Υπερδνειστερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου