Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

S - 400 : Γιατί η αγορά τους από την Τουρκία απασχολεί τις ΗΠΑ

onalert.gr
O εξοπλισμός των Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ που η Τουρκία ακόμα δεν μπορεί να ΄΄χωνέψει΄΄ δημιουργεί από ότι φαίνεται όχι μόνο τη δυσαρέσκεια της αλλά και την αντίδραση της με...πλάγια μέσα. Οι Τουρκία λοιπόν υποστηρίζει, λοιπόν, ότι στην κατ’ ιδία συνάντηση με τον κ. Τραμπ, που με τη μετάφραση κράτησε 20 λεπτά ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ του έδωσε το πράσινο φως για να επιτεθεί εναντίον των βάσεων των ανταρτών του PKK, στην περιοχή Sinjar του Ιράκ, και ότι οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν επίσης σ’ αυτό τον πόλεμο, φτάνει να περιμένει να ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάληψης της Ράκας, σύμφωνα με το mignatiou.com
To mignatiou.com επίσης αναφέρει ότι εξανάγκασαν τον Ερντογάν να δεχθεί τον εξοπλισμό των μεγαλύτερων εχθρών του, των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι με την βοήθεια των ΗΠΑ εξελίσσονται σε ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή, η Αμερική είναι απασχολημένη με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Εάν ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ νικήσει σ’ αυτόν τον πόλεμο, το κέρδος του και στο εσωτερικό θα είναι τεράστιο. Επίσης, οι τζιχαντιστές πόνεσαν τις ΗΠΑ και οι εικόνες του αποκεφαλισμού των Αμερικανών πολιτών έχουν μνήμη των Αμερικανών πολιτών.

Από την άλλη, οι Αμερικανοί είναι θυμωμένοι με τον Πρόεδρο της Τουρκίας για πολλούς λόγους. Προσφάτως συζητήθηκε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Λευκού Οίκου, η σχέση του κ. Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και ε το ενδεχόμενο αγοράς των ρωσικών S-400, από τη σύμμαχό τους Τουρκία.

Γιατί η αγορά των S - 400 από την Τουρκία απασχολεί τις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αυτή αγορά των S-400 δεν πρόκειται μάλλον και για την καλύτερη κίνηση διότι οι εν λόγω πύραυλοι δεν βρίσκεται «εν αρμονία» (compatible) με τα νατοϊκά συστήματα τονίζει το mignatiou. Οι Αμερικανοί ωστόσο ενημέρωσαν για τις ανησυχίες τους τους Τούρκους, οι οποίοι δεν τους άκουσαν.

Σε κάθε περίπτωση αν ο Ερντογάν έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με τον Τραμπ, η αγορά των S-400, θα είναι το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης. Όταν πριν πέντε χρόνια επιχείρησε να αγοράσει οπλισμό κινεζικής κατασκευής, ο Μπάρακ Ομπάμα τότε δεν δέχτηκε. Το θέμα βέβαια είναι τώρα ποια θα είναι η αντίδραση των Αμερικανών και γενικά του ΝΑΤΟ. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κανένα περιθώριο, να επιτρέψουν αυτή την αγορά ρωσικού οπλισμού από χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ. Σε ότι αφορά τους Κούρδους της Συρίας, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Τουρκίας, ότι είναι οι πιστοί σύμμαχοί του στην περιοχή.

Ο Εξοπλισμός των Κούρδων στη Συρία (YPG) και η ανακατάληψη της Ράκας

Ο εξοπλισμός τους με αμερικανικό πολεμικό υλικό θα ενισχύσει περαιτέρω την στρατιωτική τους δύναμη και εάν βοηθήσουν τους Αμερικανούς στην κατάληψη της Ράκας, τότε θα είναι και οι κυρίαρχοι της περιοχής. Ήδη αποφασίστηκε να δοθεί ο έλεγχος της πόλης στους Άραβες συμμάχους των Κούρδων και της Αμερικής, οι οποίοι είναι εχθροί της Τουρκίας. Με τα σημερινά δεδομένα και βλέποντας τα γεγονότα όπως εξελίσσονται οι Τούρκοι θα είναι και οι μεγάλοι χαμένοι και στο μέλλον. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τους αντάρτες του PKK, τους οποίους θεωρούν τρομοκράτες. Εάν ο Ερντογάν τους επιτεθεί, όπως σχεδιάζει, πριν από την επιχείρηση στη Ράκα, θα ενοχληθούν. Διότι, εκτός των άλλων, έδωσαν και μία υπόσχεσή στους συμμάχους τους Κούρδους της Συρίας για τα αδέλφια τους του PKK. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου