Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Βήματα για την κατασκευή του EastMed

Με μια θερμή, τριπλή χειραψία Αναστασιάδης - Τσίπρας και Νετανιάχου επισφραγίζουν τη συμφωνία τους για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των πτυχών του τριγωνικού πλέγματος συνεργασίας. Συμφωνία που αποτυπώνεται στην κοινή διακήρυξη που υπεγράφη από τους τρεις ηγέτες.
Στην πρώτη γραμμή της τριμερούς συνόδου κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν οι ενεργειακές εξελίξεις.
"Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις κοινές ενέργειες μας για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου που θα δημιουργήσει νέα προοπτική συνεργασίας και συν ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, του αγωγού EastMed" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ σημείωσε πως "Θα είναι επαναστατικό έργο, είχαμε προκαταρκτικές μελέτες και φαίνεται υποσχόμενο, θα το δούμε περαιτέρω, θα ενώσει τις τρεις μας χώρες και είναι κάτι για το οποίο είμαι ενθουσιασμένος". 
Η δέσμευση για επίσπευση αφορά και στις εργασίες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών. Και όπως αποδείχθηκε η ενέργεια ήταν μόνο η αρχή. Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου αποφάσισαν την προώθηση -μέσα από συγκεκριμένες δράσεις- κοινών πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και το εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου