Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Το πάθος των Διοικητών για το ''γάμο'' !

Mehmet Tezkan  (Εφημερίδα «Μιλλιέτ» - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης)
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Χουλουσί Ακάρ, αν και καθυστερημένα, εξήγησε τη νύχτα του πραξικοπήματος… Απάντησε στις ερωτήσεις.
Ανακοίνωσε  πως αξιολόγησε την πληροφορία και ποια μέτρα έλαβε.
Ο Στγός Ακάρ αρχικά κλείνει τον εναέριο χώρο στις πτήσεις. Δίνει την εντολή, όλα τα αεροσκάφηφη και Ε/Π που βρίσκονται στον αέρα σε ολόκληρη την Τουρκία, να επιστρέψουν στη βάση τους και να μην επιτραπεί καμιά απογείωση. Η διαταγή φθάνει στις 19:06 στις διευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Α/ΓΕΑ Πτχου Αμπιντίν Ουνάλ. Τα 33 αφη και Ε/Π που βρίσκονται στον αέρα, επιστρέφουν στη βάση τους.

Ο Ακάρ, στην πληροφορία να υπάρξει  κίνηση Ε/Π για να κάνει κάποια πράξη,  αναφέρει συγκεκριμένα ότι η απαγόρευση πτήσεων είναι γενικευμένη και αφορά το στρατό, την αεροπορία, το ναυτικό, τη στρατοχωροφυλακή και την ακτοφυλακή. Επιπλέον στέλνει στη Δκση της Αεροπορίας Στρατού τον Α/ΓΕΣ, που είχε κοντά του τον νομικό σύμβουλο και προσωπικό από την κεντρική Δκση, προκειμένου να ελέγξει αν είναι σωστή η πληροφορία και αν απαιτηθεί να κάνουν συλλήψεις.
Με λίγα λόγια περνάνε σε κατάσταση επιφυλακής…

Και ενώ αυτά συνέβαιναν στο ΓΕΕΘΑ… και ο Α/ΓΕΕΘΑ έδινε αυτή τη διαταγή, οι άλλοι Διοικητές τι έκαναν?
Της Αεροπορίας, του Ναυτικού, της Στρκής !!

Ο Α/ΓΕΑ πηγαίνει σε γάμο, στο κλαμπ «Ντενίζ» της Κων/πολης… μαζί με 22 Ανωτάτους !!
Στις 2130ω, τον ενημερώνει η σύζυγός του για τη σοβαρότητα της καταστάσεως. Ακριβώς στις 2400ω, 10 στρατιωτικοί με πλήρη εξοπλισμό, τους μπαγλαρώνουν.. τους περνούν χειροπέδες… παίρνουν τον Α/ΓΕΑ και τον πηγαίνουν…

Και ο Α/ΓΕΝ πηγαίνει σε γάμο. Στις 19:30ω μπαίνει στο ξενοδοχείο Τσινάρ…
Για την απόπειρα του πραξικοπήματος λαμβάνει τηλέφωνο στις 22:23ω και ενημερώνεται. Επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του, εγκλωβίζεται σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και προσπαθεί τηλεφωνικά να αποτρέψει το πραξικόπημα. Δεν τον συνέλαβαν οι πρξικοπηματίες.

Και ο Α/Στρκής ήταν σε γάμο… Πηγαίνει σε γάμο στη Λέσχη «Γκαζί» της Άγκυρας… Μετά τις 21:00ω, ο υπασπιστής υπαξκός του, τον ενημερώνει ότι από την πύλη εισόδου του ΓΕΕΘΑ, έρχονται ήχοι πυροβολισμών. Στη συνέχεια έρχεται με πολιτική περιβολή ο υπασπιστής του και του λέει, σας περιμένει ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, να πάμε στο επιτελείο και επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Τον συλλαμβάνουν και τον οδηγούν στη βάση του Ακιντζί.

Δεν κατάλαβα και δεν καταλαβαίνουμε το εξής…
Ο Α/ΓΕΕΘΑ πέρασε επιφυλακή στις 18:30ω…
Για τα στρατιωτικά αφη έκλεισε ο εναέριος χώρος…
Απαγορεύτηκαν όλες οι πτήσεις…
Κλήθηκαν όλοι στα καθήκοντά τους…
Και δεν περιορίστηκαν μόνο στα όρια της Άγκυρας…
Κάλυψε όλη την Τουρκία.
Και δεν περιορίστηκε μόνο στη Δκση Αεροπορίας Στρατού, αλλά συμπεριέλαβε και την αεροπορία, το ναυτικό, τη στρκλη και την ακτοφυλακή.

Και ενώ έτσι είχε η κατάσταση, σαν να μην συνέβαινε τίποτα, αυτοί πήγαν σε γάμο…
Λες και ήταν μια κατάσταση ρουτίνας και δεν ήθελαν να χαλάσουν τη ρουτίνα τους…
Κανείς δεν αναρωτήθηκαν τι έγινε.. Κανείς δεν πήρε τηλέφωνο τον Α/ΓΕΕΘΑ, για να ρωτήσει τι γίνεται… Δεν είναι ανθρώπινο?

Τι  αγάπη ήταν αυτή για το γάμο…
Τι μεράκι για το γάμο…
Τι πάθος για το γάμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου