Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Το έγκλημα πολέμου και η μεγαλύτερη μας ήττα.

Νεοκλής Σαρρής: “Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους ΄Ελληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα” !
Γράφει η Φανούλα Αργυρού

Αυτά είχε πει κάποτε προνοητικά, βλέποντας που θα οδηγούσε η άκρατη τουρκολαγνεία μερικών σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα,ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.

Για να αληθεύσει διαχρονικά η πρόγνωσή του σε τόσα πολλά σημεία, όμως πολύ περισσότερο στο πρόσφατο κατάντημα, όπου ο εκτελεστικός διευθυντής μιας οργάνωσης ονόματι ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου κατήγγειλε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για … διάπραξη ποινικού αδικήματος και υποκίνησης βίας και μίσους γιατί καταφέρθηκε εναντίον των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, δηλαδή του εγκλήματος πολέμου!

Ευτυχώς που ακόμα το σύστημα δουλεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία και ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε όσα ο Δώρος Πολυκάρπου κατήγγειλε, υπενθυμίζοντας του ότι ο παράνομος εποικισμός ο οποίος διενεργείται σε κατεχόμενες περιοχές μετά από πολεμικές συρράξεις, είναι έγκλημα πολέμου κατά το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και να τονίζει ότι το να τοποθετείται κάποιος και μάλιστα δημόσιο πρόσωπο κατά της συνεχιζόμενης διάπραξης ενός εγκλήματος, σε ουδεμία περίπτωση συνιστά αδίκημα.

Είναι πράγματι κατάντημα ενός ημικατεχόμενου λαού να φθάνουν πολίτες του σε τέτοιο σημείο υποστήριξης των εγκλημάτων της κατοχής, του θύτη, που διαπράττονται βάση σχεδίου που χρονολογείται από το 1956/57, ενώ δεν τους ενδιαφέρουν ποσώς τα καταπατημένα δικαιώματα των αδελφών τους Ελλήνων προσφύγων, εκτοπισμένων από την κατοχική δύναμη και την υποτελή της διοίκηση…

ΠΗΓΗ olympia.gr
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου