Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Απάντηση στις αλβανικές προκλήσεις: Ελληνικές ειδικές δυνάμεις κάνουν ασκήσεις με τους Σέρβους

Ελληνικές ειδικές δυνάμεις προσγειώθηκαν πριν λίγες ώρες στην Σερβία με πτήση C-130B της Πολεμικής Αεροπορίας και ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών κοινή επιχειρησιακή άσκηση με σερβικές ειδικές δυνάμεις, εξέλιξη που στέλνει πολύ «καθαρό» μήνυμα σε εχθρούς και φίλους: Στα Τίρανα και στην Πρίστινα, αλλά και στις δυτικές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον η οποία εσχάτως «ποντάρει» στον αλβανικό ρεβιζιονισμό.
Η Αθήνα έστειλε το πλέον επίλεκτο τμήμα του Ελληνικού Στρατού στην Σερβία, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

Ολα αυτά ενώ υπογράφεται σύμφωνο ελληνοσερβικής συμμαχίας (επίσης το πρώτο μετά τον Β’ ΠΠ) και οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών, έχουν ανοικτή γραμμή ανταλλαγής πληροφοριών για τις κινήσεις των ισλαμιστών Αλβανών τόσο στο Κοσσυφοπέδιο, όσο και στην Αλβανία, αλλά και τα Σκόπια.

Εκτιμήσεις των Σέρβων είναι ότι όποιες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας «Μεγάλης Αλβανίας» θα ξεκινήσουν από τα Σκόπια, μετά τις εκλογές της 11ης Ιουνίου στο κατεχόμενο Κοσσυφοπέδιο και την έλευση των ριζοσπαστών στην εξουσία.

Βασικός στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι η αποτροπή διάλυσης των Σκοπίων ή ακόμα χειρότερα η αποκοπή του αλβανικού τμήματος στις αλβανόφωνες περιοχές των Σκοπίων ως συνέχεια της διασπαστικής κίνησης του 2001. Μια διάλυση των Σκοπίων θα συνεπαγόταν ένα τεράστιο κύμα προσφύγων στην βόρεια Ελλάδα και φυσικά την «μόλυνση» με ομάδες του UCC ή και του UCK αυτού καθ’εαυτού.

«Έλληνες αδέρφια μας καλωσορίσατε,
Θα πολεμήσουμε ξανά μαζί».
Με αυτή τη φράση καλωσόρισαν οι Σέρβοι τις ειδικές δυνάμεις Ε.Τ.Α. που αφίχθησαν εσπευσμένα στη Σερβία.


ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου