Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Απίστευτη πρόκληση Γιλντιρίμ μέσα από το Μαξίμου

Το ζήτημα των παραβιάσεων του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στον Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας και εφόσον αυτό αποτελεί τη βούλησή μας πρέπει να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Πρόσθεσε ότι με τον Τούρκο πρωθυπουργό συμφωνήσαν να ενθαρρύνουν τους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι σε επικοινωνία: «Συμφωνήσαμε να προλαμβάνουμε και όχι να καταστέλλουμε εντάσεις».
Τότε, ο Τούρκος πρωθυπουργός, μην έχοντας επιχειρήματα και προσπαθώντας να απαντήσει στον Έλληνα ομόλογό του, ισχυρίστηκε προκλητικά, και μάλιστα από την «καρδιά» της ελληνικής κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου, ότι παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά!
«Η προσπάθεια για την αποφυγή παραβιάσεων και εντάσεων (στο Αιγαίο) πρέπει να είναι αμοιβαία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το... τραγικό είναι ότι τη δήλωση του Μπιναλί Γιλντιρίμ την αποδέχθηκε παθητικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χωρίς καν να απαντήσει!

ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου