Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

$2 εκατομμύρια για την ελληνική Γλώσσα από την κυβέρνηση της Ν. Αυστραλίας

The Panhellenic Post
Με το ποσόν των $2 εκατομμυρίων δολαρίων θα επιδοτήσει η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας το Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Κουλτούρας «Λόγος», το οποίο έχει την έδρα του στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας.
Στην εν λόγω ανακοίνωση προέβη ο ομογενής πολιτειακός θησαυροφύλακας, Τομ Κουτσαντώνης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

«Σε αντίθεση με άλλες εθνότητες, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε χάσει την ταυτότητά μας σε όποιο μέρος της Αυστραλίας και αν βρισκόμαστε και θεωρώ ότι έφτασε, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ανταμείψουμε όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας και, ειδικά, τους μεγαλύτερους για όσα έχουν κατορθώσει με δυσκολίες, με το να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την ελληνικότητά μας» δήλωσε ο κ. Κουτσαντώνης, ο οποίος, με αφορμή την κατάθεση του πολιτειακού προϋπολογισμού την Πέμπτη το μεσημέρι, ανακοίνωσε επίσημα την παραχώρηση του ως άνω χρηματικού ποσού στο Κέντρο «Λόγος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο «Λόγος» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012, μετά από οικονομική ενίσχυση που ενέκρινε η τότε κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για τέσσερα χρόνια, η οποία ανερχόταν στα $600.000 δολάρια. Επίσης, έως τότε καμία άλλη κυβέρνηση, εκτός της ελληνικής, δεν είχε επενδύσει τέτοια ποσά για την ελληνική γλώσσα στα χρονικά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου