Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Μακέιν: «Ο Πούτιν μεγαλύτερη απειλή και από τους τζιχαντιστές»

Ο Μακέιν, σημαντικός εκφραστής εξωτερικής πολιτικής στο αμερικανικό Κογκρέσο, έκανε τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στην Αυστραλία, όπου συμμετείχε σε συνομιλίες για την ασφάλεια καθ' οδόν σε συνάντηση κορυφής για την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.
«Νομίζω ότι (ο Πούτιν) είναι η πρωταρχική και πιό σημαντική απειλή, περισσότερο ακόμα και από το ISIS», είπε σε συνέντευξη στην Αυστραλιανή Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης (ABC), αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος με εναλλακτική ονομασία.

Δήλωσε ότι ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, εξακολουθούν να προσπαθούν να αλλάξουν τα αποτελέσματα εκλογών, συμπεριλαμβανόμενων και των πρόσφατων γαλλικών εκλογών.

«Θεωρώ τους Ρώσους την κατά πολύ μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Μακέιν, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας. «Άρα χρειάζεται να έχουμε αυξημένες κυρώσεις και ελπίζω ότι όταν επιστρέψουμε από τη διακοπή (των εργασιών), η Γερουσία θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και θα εφαρμόσει άλλες ποινές για τη ρωσική συμπεριφορά», είπε.

Ο Μακέιν, ο οποίος έχει επικρίνει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που επίσης ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, είπε πως πιστεύει ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει μια στρατηγική που θα οδηγήσει στη «νίκη» στο Αφγανιστάν, και ότι ο Τραμπ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα αυτή. «Πιστεύω όντως ότι τον περισσότερο καιρό δέχεται την πληροφόρηση και τις συμβουλές τους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το κάνει συνεχώς; Όχι. Και (θα με ερωτούσατε), σας ενοχλεί αυτό; Ναί, με ενοχλεί», είπε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Πηγή: Μακέιν: «Ο Πούτιν μεγαλύτερη απειλή και από τους τζιχαντιστές» | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου